Inteligenta nu este limitata si exista cateva trucuri la care poate apela oricine isi doreste sa-si antreneze gandirea si sa fie mai destept!

Inteligenta nu este ceva stabilit pe viata din momentul in care ne nastem. Nivelul de inteligenta cu care ne-am nascut este doar un punct de plecare si exista posibilitatea sa ne crestem IQ-ul. Creierul este precum un muschi, cu cat este mai mult pus la treaba cu atat functioneaza mai bine.

inteligenta
Foto: inteligenta, Shuttestock

Jessica Stillman
, a selectat cateva dintre cele mai bune idei de pe site-ul Quora, la intrebarea “Ce poti face in fiecare zi pentru a fi un pic mai inteligent?”

Fa o lista cu lucrurile pe care le-ai realizat

La sfarsitul fiecarei zile, scrie undeva ce ai reusit sa indeplinesti. Acest lucru te va face sa te simti mai bine, mai ales daca esti descurajat si ai senzatia ca nu poti sa ceri mai mult de la tine. Claudia Azula Altucher

Foloseste cu inteligenta timpul petrecut online

Fiecare moment pe care il petreci online nu trebuie sa se rezume la verificarea retelelor de socializare. Web-ul este plin de resurse din care poti invata lucruri noi, cum ar fi cursuri online, discutii interesante si instrumente de consolidare a vocabularului. Selecteaza acele informatii care iti hranesc mintea, macar pentru cateva minute in fiecare zi.

Joaca-te de-a avocatul diavolului

Gandeste-te la ceva ce ai aflat recent si incearca sa-ti formezi o parere unica despre acel subiect, o parere la care nu s-ar gandi toata lumea imediat. Incearca sa intri in profunzimea subiectului, sa-ti sustii parerea cu probe dar sa fii pregatit si sa iti schimbi opinia in functie de ce descoperi. Peter DePaulo

In loc sa urmaresti emisiuni TV, uita-te la documentare si filme educationale

Uneori este mai distractiv sa inveti despre lucrurile care te intereseaza urmarind un material video. In materaialele video informatiile sunt deseori prezentate intr-un mod mai digerabil si care sa-ti ramana in minte. Hendrik Sleeckx

Leaga prietenii cu oameni destepti

Compania oamenilor care sunt mai inteligenti decat tine reprezinta una dintre cele mai rapide metode a invata. Saurabh Shah, account manager Symphony Teleca, sustine ca “IQ-ul este media celor mai apropiate cinci persoane din jurul tau”. Fii umil si mereu dispus sa inveti!

Incearca sa impartasesti ce ai invatat cu ceilalti

“Daca nu esti capabil sa explici un lucru intr-un mod cat mai simplu, nu-l intelegi indeajuns de bine” spunea Albert Einstein.
Asigura-te ca ai retinut cum trebuie ce ai invatat si ca ai inteles cu adevarat, iar informatia este blocata in memoria ta si o poti explica altora. Atunci cand explici o idee pentru altcineva, inseamna ca ti-ai insusit cu siguranta conceptul. Mike Xie

Exploreaza si fa lucruri noi

Daca nu poti calatori in fiecare zi, incearca sa gasesti ceva nou in orasul tau sau in cartierul unde locuiesti. Poti sa intalnesti oameni diferiti, poti sa observi lucruri interesante si poti sa intelegi ceva nou despre lume.

Vorbeste singur

Pare putin ciudat dar, vorbitul singur te ajuta sa te concentrezi mai bine la lucrurile pe care le repeti si te ajuta sa-ti dezvolti mai bine o idee sau o opinie.

Cate dintre urmatoarele idei crezi ca poti introduce in rutina ta zilnica?

Foto main: creier, Shuttestock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri