Cine o sa ne mai inveseleasca si o sa ne lumineze noua ziua? Cine o sa ne mai rasfete daca toti uita sa se mai joace? Invata-i sa te roage cum trebuie si pune-le in ochi speranta. Apoi, fa-i, Mosule, sa luceasca mai ceva ca soarele si ca nasul lui Rudoph. Ei au dorinte si lacrimi care dor, da-le dorinte si zambete pe care sa le poata duce. Au tristeti pe care eu nu le pot intelege, dar fa-i Mosule ca macar ei sa le inteleaga. Deschide-le sufletele si fa-i sa priceapa ca nu e rau sa fii si bun.

M-am gandit ca nu are rost sa-ti scriu. M-am gandit bine, bine de tot, dar apoi m-am razgandit. Stiu ca toata lumea iti scrie si ca esti batran si obosit. Sigur ai picioarele umflate de atata colindat si nervii prea tociti ca sa-i mai ascuti pe copii dracosi ca mine. Pun pariu ca renii tai sunt infometati, nu am nicio indoiala ca sania ta a ramas fara benzina si bag mana in foc ca nici acum nu ti-ai facut revizia saniei.

Ti-as spune, mosule, ca nu ti-ar strica o farfurie zburatoare sau un BMW ultimul tip cum se poarta acum, dar sigur te-ai supara pe mine. Imagineaza-ti cat super bine ai face la o super viteza… Dar mosule… mami m-a invatat sa nu renunt asa usor in lucrurile in care cred. Si eu mosule, cred in tine… Si ce daca esti batran si obosit?... Si eu sunt mic si tot iti scriu…

Am aflat de la d-na Craciun, sotia ta frumoasa, ca ai dus cadouri multe si grele unor fetite obraznice care nici macar nu le meritau. Mosule, am fost indignata si nu mi-a venit sa cred… La ele cum ai reusit sa ajungi?.. Si Mosule, cu mine cum ramane?... M-am suparat foc pe tine, am promis ca nu o sa-ti mai vorbesc niciodata… Draga mosule, nu ma pot abtine sa nu te iert pentru ca de data asta am nevoie urgenta de tine. Mosule, daca tu tii cont si de ruga mea, o sa uit ca te-am urat vreodata.

Am vazut pe net cum zboara zecile de scrisori catre tine si tu nici nu te sinchisesti sa le raspunzi deloc. Cum sunt isteata foc, am inteles de ce nu o faci. Mosule, tu le vrei scrise de manuta mea. Asa am si facut sa stii. Mosule, toti iti scriu niste cuvinte atat de frumoase… Am vrut sa-ti trimit o scrisoare pe care nu ai deschis-o, ba chiar am rugat-o pe prietena mea sa-ti compuna una bine ticluita. Sa stii ca am vrut sa fac, Mosule. Si nici nu mi-ar fi curs lacrimi de remuscare si nici nu m-as fi inrosit de rusine. M-am gandit insa ca o sa te prinzi, ca spirulina si lecitina de anul trecut trebuie sa-si fi facut efectul pana anul acesta. Mosule, si ce daca nu scriu atat de frumos? Tu stii ca scriu din suflet...

Asa, Mosule… eu sa-ti spun ce vreau si tu sa iei bine aminte… Vreau jucarii multe, multe, dar neaparat sa-mi aduci trenuletul pe care l-am vazut cand eram cu tati. Dulciuri… multe si mai multe. Si ce daca sunt fetita, sa stii ca nu vreau papusi... Apoi,… vreau sa faci ceva cu oamenii astia mari caci am vazut caci iti scriu mai cu foc decat noi, copiii. Din cauza lor, scrisorile noastre nu mai ajung la tine… Mosule, descreteste-te fruntile caci altfel ar veni sfarsitul pentru noi, copiii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri