Incidenta sarcinilor la adolescente este un fenomen foarte ingrijorator in Romania unde anual, in jur de 29.000 de fete sub 19 ani, devin mame, in timp ce alte 17.000 din aceeasi categorie de varsta decid sa faca un avort, arata SECS.

Studiile arata faptul ca 95% dintre barbatii din Europa sprijina si accepta optiunea partenerei legata de contraceptie dar ca, din pacate doar 86% dintre ei stiu ce metoda contraceptiva foloseste partenera, dar nici parintii nu sunt suficient de responsabili cu privire la sanatatea fiicelor lor.

"Acum 2 luni am fost nevoita sa fac un avort...Nu as fi vrut, dar am 17 ani si nu am nici liceul terminat. M-a durut mult acolo la doctor, dar si mai multa durere este in suflet...Nici acum nu mi-am revenit complet. Un copil e un lucru sfant si rog toate fetele care raman insarcinate sa aiba puterea de a trece peste momentul de frica si sa dea nastere copilului, nu sa il ucida. Copilul este o comoara!!!", spune Florina, a carei poveste arata drama a mii de fete care traiesc astfel de experiente.

Pe plan internatonal, Ziua Mondiala a Contraceptiei este sustinuta anul acesta de vedeta Kelly Osborne care, impreuna cu o serie de organizatii neguvernamentale, face un apel la tineri sa ia decizii legate de contraceptie, in cunostinta de cauza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Un mesaj la fel de modern, dar in acelasi timp responsabil, il transmite si filmul-comedie Juno, castigator al unui premiu Oscar pentru scenariul ce spune povestea unei adolescente care descopera efectele neplacute ale unei sarcini nedorite.

Sursa: 9am.ro

Citeste si alte articole pe 9am.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Vaccinul antigripal este mai eficient daca este administrat direct in plamani

Semnal de alarma: Anxietatea, depresia si alcoolismul fac din ce in ce mai multe victime

Plasticul din care mancam ne imbolnaveste


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri