Testandu-mi simtul practic, am descoperit opt motive pentru care as prefera o vacanta prea putin exotica pentru iarna aceasta.
Motivul nr. 1: St Petersburg

Vorbim de fapt despre a petrece o vacanta de iarna intr-un muzeu de arhitectura. Daca esti pasionat si de romanele rusesti...nu trebuie decat sa te plimbi pe strazile orasului si sa retraiesti vizual acele timpuri. Palate si biserici ale secolului IX-lea, restaurate, toate imaculate, cu un aspect inghetat, datorita gerului de afara.

Daca nu esti familiarizat cu frigul, aici o vei face pentru ca toate localurile pastreaza o imagine "de gheata". Shopping-ul poate fi o idee buna, mai ales ca exista celebrul Palat al Comerciantilor de pe Nevsky Prospekt, cladire proiectata de Jean-Baptiste Vallin de la Mothe. Palatul este un vast supermarket cu multe cefenele si statie de metrou. Alte magazine universale, construite in stil art nouveau, marginesc Nevsky Prospekt si includ Bazarul Eliseev, Casa Cartilor si magazinul Pasaj.

Pentru extravaganti, plimbarile prin aceste centre pot fi 'condimentate' cu inghetata, asa cum se obisnuieste in zona. Mai mult decat atat, poti deveni cu usurinta un addict al cafenelelor, dar pentru asta e necesar sa te adaptezi stilului lor old-fashion: sa accepti, la comandarea unei cafele si shot-ul de vodka, menit sa-ti descreteasca fruntea si sa-ti puna circulatia in miscare.

Si ca sa va incheiati serile in stil caracteristic 'petersburgian', noptile petrecute la Astoria, cel mai luxos hotel al orasului, situat chiar in inima acestuia, sunt ideale. Cu un design meticulos, ambientul specific rusesc alaturi de facilitatile contemporane sunt conturate cu mult stil. Se spune ca Astoria este unul dintre motivele pentru care St. Petersburg-ul isi face cu usurinta loc pe lista vacantelor, iar daca tinem cont ca aici se poate bea cel mai bun ceai din tot orasul...merita sa scoatem din buzunar 250 de euro, pretul unei camere.

Motivul nr. 2: Moscova

Nu poti descoperi o iarna mai...iarna decat aici si asta nu neaparat din cauza temperaturii. "Refugiu!", asa s-ar numi o vacanta la Moscova. Daca nu cunoastem orasul decat din cartile de georgrafie si din spoturile la bauturi alcoolice, a venit timpul sa aflam detalii despre cel mai scump oras din lume. Cosmopolit, intim, retro si vibrantPoate ati auzit de banya, recunoscuta baie ruseasca de aburi, care nu poate fi completa daca nu ai fost 'tratat' cu loviturile fine ale ramurilor de mesteacan uscate, pentru stimularea circulatiei. Este o experinta unica, relaxanta si incantatoare.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri