Ne nastem cu o anumita forma a corpului si indiferent de modificarile fiziologice care au loc de-a lungul timpului, aceasta tinde sa se pastreze neschimbata. Pornind de la aceasta premiza, medicii si psihologii au stabilit corelatii intre forma siluetei si personalitatea unei persoane. Trupul vorbeste despre felul nostru de a fi, iar forma acestuia dezvaluie lucruri importante despre personalitatea specifica fiecarei persoane in parte.

Silueta in forma de mar (ovala) - Daca talia ta este nedefinita, daca ai picioarele subtiri, un bust mediu sau mai opulent, iar partea inferioara a trupului este mai putin voluminoasa decat partea superioara, atunci silueta ta se incadreaza in tipul siluetei ovale. Din punct de vedere psihologic, esti o persoana prietenoasa, adepta a principiului fidelitatii si al statorniciei. In sange ai foarte bine infiltrat cultul prieteniei si ai fi dispusa sa faci orice pentru cei care ti-au demonstrat ca iti sunt prieteni adevarati. Esti comunicativa si sociabila, atragi oameni ca un magnet si le transmiti cu usurinta dispozitia ta sufleteasca. Nu stii insa ce inseamna calea de mijloc, pentru tine lucrurile se impart in bune si rele, albe sau negre si din aceasta cauza poti avea mult de suferit. Nu stii sa ierti celor care ti-au gresit si nu vrei sa inveti sa mai acorzi si o a doua sansa. Aceasta intransigenta te caracterizeaza si in relatiile de dragoste.

Silueta in forma de dreptunghi (dreapta) -Trupul tau are o forma aproape baieteasca si ai umerii si soldurile la fel de inguste, o talie abia definita si un bust mic sau mediu? Daca da, inseamna ca silueta ta este una dreapta, proportionala, insa fara forme feminine. Ce spune insa silueta despre felul tau de a fi? Esti un spirit pragmatic, esti bine ancorata in realitate, iti place ca in lucrurile din jur si in tot ceea ce intreprinzi sa existe o anumita logica. Pui foarte mare pret pe sinceritate, esti impetuoasa si spui exact lucrurilor pe nume. Atunci cand stii ca ai dreptate in afirmatiile tale, iti sustii opiniile prin argumente clare si bine structurate. Habar nu ai insa ce inseamna diplomatia si cat poti avea de castigat de pe urma ei, indeosebi in ceeea ce priveste relatiile interumane. De multe ori, prea multa sinceritate creeaza insa ostilitate si animozitati.

Silueta triunghi inversat - Silueta in forma de triunghi inversat se caracterizeaza printr-un spate drept, prin solduri inguste, sani mari si umeri lati. Persoanele cu o astfel de silueta dispun de un ridicat tonus energetic, au o personalitate joviala si o mare incredere in propria persoana. Debordeaza de viata si de optimism, sunt curajoase si puternice. Nu au nevoie de sprijinul celorlalti pentru a-si croi drumul in viata caci se descurca surprinzator de bine doar prin fortele proprii. Se intampla insa sa aiba idei fixe la care nu renunta cu usurinta si sunt refractare oricarei incercari de a le schimba opiniile. Se enerveaza cu usurinta si manifesta tendinta de a-i domina pe cei din jur. Le place sa seduca, insa sunt de parere ca femeia este cea care trebuie sa fie cucerita, si nu cea care cucereste.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri