Femeile manifesta o preferinta vadita pentru barbatii nerasi de cateva zile, acestia fiind considerati mai sexy decat barbatii cu barba si chiar decat cei proaspat-rasi.
Barbatii cu un apect ravasit, usor neglijent si atractiv au cele mai mare sanse de a cuceri o femeie, se arata intr-un studiu publicat recent pe Telegraph.co.uk. Se pare ca femeile manifesta o preferinta vadita pentru barbatii nerasi de cateva zile, acestia fiind considerati mai sexy decat barbatii cu barba si chiar decat cei proaspat-rasi. Studiul a fost efectuat de catre cercetatorii de la Universitatea Northumbria, iar concluziile s-au bazat pe afirmatiile femeilor din Marea Britanie, avand varsta cuprinsa intre 18 si 44 de ani.

Femeile care au luat parte la studiu au caracterizat barbatii ce adopta acest stil drept duri, maturi, agresivi, dominanti, considerandu-i in acelasi timp a fi partenerii cei mai potriviti atat pentru o relatie de scurta durata, cat si in cazul relatiilor stabile, pe termen lung. O explicatie perfect plauzibila pentru aceasta preferinta a femeilor nu exista, insa specialistii in evolutia umana sunt de parere ca parul facial este perceput drept un semn de agresivitate. Acesta creeaza impresia ca maxilarul inferior este mai mare, evidentiind in acelasi timp dintii.

De asemenea, aspectul neras al fetei reprezinta o combinatie ideala intre celelalte doua tipuri. Femeile considera ca obrazul perfect ras nu este deloc masculin, in timp ce obrazul cu barba este “masculin” intr-un mod ostentativ. Pe de alta parte, obrazul neras de cateva zile nu este nici “prea masculin”, nici prea feminin si emana un aer de maturitate si mister.

Persoanele participante au fost supuse unui experiment pe calculator, in timpul caruia au trebuit sa priveasca imagini reprezentand 15 barbatii. Imaginile au fost modificate pe calculator, fiind supuse unor cinci niveluri de pilozitate faciala: proaspat-barbierit, neras de 2 zile, neras de cel putin trei zile, cu barba scurta si cu barba lunga. Cele 76 de participante au fost rugate sa clasifice imaginile in functie de anumite criterii: masculinitate, agresivitate, varsta, stapanire de sine si maturitate si sa aleaga dintre acestea imaginea barbatului ce simbolizeaza partenerul ideal

Barbatiii cu barba au fost considerati a fi cei mai agresivi si mai maturi (femeile le-au dat cu 5 ani mai mult decat aveau) si una dintre cele mai proaste alegeri pentru relatiile temporare. Pe de alta parte, barbatii cu barba scurta au fost apreciati a fi cei mai siguri pe ei, cei nerasi de doua zile- cei mai atragatori, iar cei proaspat barbieriti -alegerea cea mai neinspirata in cazul relatiilor de lunga durata.

“Pilozitatea faciala reprezinta un puternic semnal de factura socio-sexuala si o dovada fiziologica a maturitatii sexuale. Desi degaja agresivitate, femeile asociaza pilozitatea faciala cu succesul. La polul opus se afla fetele proaspat barbierite ce sugereaza non-violenta, dar si imaturitatea sexuala”, afirma cercetatorii in revista Personality and Individual Differences, citata de Telegraph.co.uk.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri