Ai ramas surprinsa de faptul ca dieta care a functionat in cazul tuturor prietenilor tai nu a dat rezultate si in ceea ce te priveste? Poate ca temperamentul tau nu tolereaza o astfel de dieta. Uneori, regimul alimentar in sine nu este suficient.
Aflat sub semnul apei, temperamentul flegmatic trebuie sa fie moderat printr-un regim alimentar cald si uscat, alcatuit din legume sarate si aromatice, precum si din produse marine cu un continut bogat de iod. In ceea ce priveste flegmaticii, constata Paul Dupont, acestora le sunt recomandate bauturile calde: vinurile vechi, supele de cereale, supele de paste si consumarea de bauturi alcaline intr-o cantitate mica. Din dieta flegmaticilor nu trebuie sa lipseasca alimente precum usturoiul, vinetele, telina, ceapa, ridichea neagra, patrunjelul. Pentru intarirea ficatului si intarirea energiei sunt recomandate complementele alimentare pe baza de hrean, creson si ridiche neagra.

Dieta Melancolicilor – Melancolicii apartin temperamentului de foc, cald si uscat. Inchisi, secretosi, aproape deloc sociabili, melancolicii sunt foarte conventionali in gusturi si in alegeri. Foarte calmi, cu un volum energetic foarte scazut, melancolicii se dau batuti cu usurinta in fata primului obstacol aparut. Timizi si vulnerabili, ei se hranesc din amintiri, ramanand deseori sub amprenta impresiilor traite anterior. Cu toate ca sunt excesiv de meticulosi, vointa lor nu este suficient de puternica pentru a-i determina sa duca pana la capat o dieta. De cele mai multe ori au nevoie de un stimul din exterior...

Regimul alimentar indicat melancolicilor presupune includerea de vegetale agrementate cu condimente usor acide precum laptucile cu otet. Nu trebuie sa ignore insa nici consumul de apa minerala naturala (partial carbogazificata) sau de suc de fructe usor acid pentru ca acesta este benefic sanatatii lor. In legumele si fructele indicate flegmaticilor intra caisele, castravetele, pepenele (galben sau verde), piersicile, ovazul sau murele.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri