7 / 8

Traditionalul cozonac: Reteta bunicii! :)

via Suplimentul culinar Garbo.ro - Delly.garbo.ro

 

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:

300 ml lapte cald
7 oua
1 cana de 200 de grame zahar alb
50 de ml de ulei de floarea-soarelui
4 cuburi de drojdie
coaja de la o lamaie
2 pliculete de zahar vanilat
250 de grame de miez de nuca
50 de grame de pudra de cacao
1 mana de stafide
4 cubulete rahat
1 kilogram de faina alba

Mod de preparare cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:

Se dizolva drojdia cu zaharul vanilat pana ce se obtine o pasta. Se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul. Se adauga laptele cald, coaja de lamaie, dupa care se adauga, incet-incet, tot pachetul de faina.

Se face o coca tare, se imparte in 2 bucati, se intind bucatile pe masa. Separat, se face o pasta din cacao, 1 lingura de zahar, albusurile de la cele 7 oua, rahatul, stafidele si nuca; aceasta pasta se adauga peste aluat, care se ruleaza. Cele doua bucati de aluat de cozonac se pun in 2 tavi incalzite si se lasa la dospit.

 

O reteta recomandata de blogul http://ideidelicioase.blogspot.ro

O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)


 

 Iti recomandam si: Festin vegetarian pentru masa de Craciun

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri