4 Iunie 2012 publicat în Lifestyle 11 share-uri

Papanasii sunt niste gogosi micute, gustoase foc, care, impreuna cu felurite gemuri si smantana, formeaza un desert nemaipomenit. Te invitam sa prepari una din cele 5 retete de papanasi pe care ti le-am pregatit. Rasfata-ti familia cu cel mai delicios desert!

Papanasi din branza de vaci

Ingrediente:

-500 grame branza de vaci


-2 oua
-7 linguri gris
-5 linguri faina
-sare
-2 pliculete zahar vanilat
-1 canita de zahar tos(dupa gust)
-3 linguri margarina
-200 grame smantana
-zahar pudra

Mod de preparare:

Ouale se bat bine si se amesteca cu branza de vaci, sarea, grisul, faina, zaharul, zaharul vanilat si margarina, pana ce devine o compozitie omogena. Se pun la fiert cam 2 litri de apa in care se adauga un praf de sare si un pic de zahar. Cand incepe sa fiarba se fac bilute din branza si se dau drumul in apa. Se lasa sa fiarba 3-4 minute. Papanasii din branza de vaci se servesc cu smantana si zahar pudra!

Sursa: O reteta propusa de Maxim Ancuta

Papanasi cu stafide si rahat

Ingrediente:

-600gr. branza de vaci
-50 gr. de zahar


-3 pliculete zahar vanilat
-1 ou
-50 g de stafide inmuiate in coniac
-100 g de rahat aromat
-4 linguri de faina
-4 linguri de gris
-1lingurita de coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

Branza se piseaza usor cu furculita, dupa care se adauga oul. Se amesteca si apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, grisul, un praf de sare si faina. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Rahatul se taie marunt si se adauga in compozitie impreuna cu stafidele tinute in coniac si coaja de lamaie. Din aluat se formeaza bilute, se trec prin faina, se face o gaurica in centrul bilutei si se pun prajit in ulei incins. Se prajesc la foc mic, pana cand sunt rumeniti pe ambele parti. Se servesc cu smantana si cu dulceata de visine sau afine.

Sursa foto: secobarbital

Papanasi cu inghetata

Ingrediente si mod de preparare:

Un desert cred ca nu srica nimanui, poate diabeticilor :). Cred ca acesta va va placea si cred ca o sa-l incercati pentru ca e prea bun. Niste papanasi "mai branzosi" fara praf de copt si fara multa faina cu cate un cleste de inghetata calare deasupra. Facem compozitia papanasilor cu 500g branza de vaci, 2 linguri de faina, un ou (sau doua), 2-3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Se amesteca toate foarte bine pana se creeaza compozitia potrivita.

Apoi ne pudram cu putina faina pe maini, si luam la modelat papanasii, in ce forma dorim noi apoi ii asezam intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoate si le lasam sa se odihneasca pe niste servetele intr-o farfurie cand s-au gatit. Acesti papanasi sunt buni cu orice, cu dulceata, frisca din smantana sau cum i-am papat eu, cu inghetata.

Yummy!

Sursa: foodquicklygood.blogspot.com

Papanasi cu smantana

Ingrediente:

-500 g. branza de vaci,

-100 g. zahar,

-2 oua,

-1 varf lingurita bicarbonat,
-1 esenta vanilie,
-200 g. faina,
-ulei pentru prajit,
-smantana,
-dulceata,
-zahar praf;

Mod de preparare:

1.Se amesteca branza cu zaharul si bicarbonatul. Se adauga ouale si vanilia,apoi faina si se amesteca bine pentru ca compozitia sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie usor de format si sa nu fie lipicios.

2.Se incinge uleiul intr-un vas adanc.

3.Se formeaza din aluat bile ,carora li se face un orificiu chiar pe mijloc, apoi se trec bilele prin faina,se aplatizeaza putin si se prajesc papanasii in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.

4.Se pudreaza cu zahar si se servesc cu smantana si dulceata.

Sursa foto: stevendepolo

Papanasi din mamaliga

Ingrediente:

-1,5 l lapte
-500 g malai
-o lingurita de sare
-o lingura de unt
-400 g branza de burduf sau cascaval ras
-2 oua
-pesmet
-ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Preparati o mamaliga din lapte, malai si sare. Dupa ce a fiert, adaugati branza, untul, ouale, apoi luati cu lingura din amestec si formati papanasi turtiti, dati prin pesmet si ii puneti la prajit in ulei. Pot fi serviti cu smantana deasupra.

Sursa foto: digital cat


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri