Daca vrea cineva sa stie unde se mananca bine in Bucuresti sau ce restaurante e bine sa ocoleasca, poate sa consulte aceasta carte, unde va gasi o opinie sincera si avizata.

Comunicat de presa

Cartea „Culinariard. Restaurante, carciumi, vorbe” a lui Claudiu Leonte s-a lansat pe 16 iunie, la libraria Mihail Sadoveanu. Daca vrea cineva sa stie unde se mananca bine in Bucuresti sau ce restaurante e bine sa ocoleasca, poate sa consulte aceasta carte, unde va gasi o opinie sincera si avizata.

Cand vine vorba de restaurante, cafenele, vinarii, mancare buna sau proasta, preturi mici sau piperate, Claudiu Leonte le-a incercat pe toate si a tras concluziile pe hartie. In paginile cartii sale regasim titluri ca: „Romania vazuta din cuptor”, „Unde sunt restaurantele din Bucuresti?”, „Pierdut bun-simt. Gasitorului recompensa” sau „Restaurantele studentiei”.

Cum a ajuns sa fie critic culinar, ne povesteste chiar el: „Pe cand eram student la teatru, umbla o vorba prin tagma actoriceasca cum ca actorii netalentati se fac critici. Cum domnul pe care cu totii il numim amical “Destin” are un simt al umorului teribil, m-am trezit intr-o buna zi facand cronica de restaurante, infierand sau laudand institutii culinare, dandu-mi cu parerea despre cum ar trebui sa fie spranceana unui chelner sau despre ce gauri trebuie sa aiba in ea branza.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta?

Aceste povestiri s-au regasit initial in paginile internetului, pe blogul personal al lui Claudiu Leonte: https://www.culinariard.ro/. Insa, datorita editurii Vremea, care a remarcat cronicile lui, acestea au fost publicate. Au vorbit despre carte autorul, editoarea Silvia Colfescu si academicianul Dinu Giurescu.

Intotdeauna am fost de parere ca poti creiona perfect personalitatea unui om, daca stii ce si unde mananca. Suntem ce mancam, gandim la fel cum mancam si ne comportam social asa cum tratam mancarea. Asta este teoria mea, dupa Darwin, poate cea mai evolutionista.”, spune autorul in prefata cartii sale, numita sugestiv Antreu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri