Laptele si produsele lactate reprezinta o sursa foarte buna de calciu care ajuta la consolidarea sistemului osos. Insa pe langa calciu, laptele contine multe alte minerale si vitamine necesare pentru o buna functionare a organismului. Calciul, proteinele, vitaminele A, B12 si D, potasiul, fosforul sunt doar cateva dintre substantele cu multiple efecte benefice continute de lapte si produse lactate.

Laptele te face frumoasa

Laptele contine nutrienti vitali pentru frumusetea exterioara. Proteinele, lipidele, vitaminele A si B6, potasiul, calciul lucreaza impreuna pentru a te ajuta sa ai parul stralucitor si catifelat, unghii puternice si piele matasoasa. Toate aceste elemente se regasesc in portia ta zilnica de lapte.

Lapte pentru un zambet seducator

Caseina, o proteina regasita in lapte, protejeaza dintii impotriva bacteriilor care cauzeaza cariile, iar calciul te ajuta sa ai dinti frumosi si puternici. Asa ca include un pahar de lapte macar la micul dejun. Este indeajuns pentru a avea dinti frumosi si sanatosi.

SPM devine o simpla amintire

Sindromul premenstrual poate deveni doar o amintire neplacuta, daca vei consuma calciu. Ai nevoie de aproximativ 1200 mg de calciu pe zi pentru a nu mai avea probleme inaintea menstrelor. Asta inseamna patru pahare de lapte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Caria dentară – ce este și cum se tratează Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Somnul de frumusete

Laptele te ajuta sa dormi linistita, fapt demonstrat stiintific si mentionat in medicina ayurvedica inca de acum cateva milenii. Laptele contine o proteina speciala care imbunatateste calitatea somnului si te ajuta sa fii plina de energie a doua zi. Mai mult, un pahar de lapte cald il aduce pe Mos Ene mai repede.

Sistem osos mai puternic

Am lasat la urma cel mai cunoscut beneficiu al laptelui: consolidarea sistemului osos si prevenirea bolilor legate de schelet (cum este osteoporoza). Este cunoscut faptul ca un sistem osos puternic este direct legat de prezenta calciului in organism. Laptele contine 120mg Ca / 100ml, fiind considerat cea mai importanta sursa decalciu din alimentatia umana. Mai mult, calciul din lapte este absorbit in intestin in proportie foarte mare: 25-40%.

Laptele te ajuta sa slabesti

Acidul linoleic comjugat – cunoscut si sub numele de CLA – continut de lapte te poate ajuta sa scapi de kilogramele in exces. Studiile arata ca o dieta cu 1.4 – 6.8g/zi de CLA reduce grasimea corporala cu pana la 22%. Efectul este vizibil in special in cazul grasimii abdominale. In plus, CLA este modulator al metabolismului lipidic si al functiei imune.

Pentru a beneficia de toate avantajele laptelui iti recomandam sa consumi lapte UHT. Procedeul de fierbere a laptelui distruge mare parte dintre nutrientii atat de benefici pentru sanatate, in timp ce tratamentul prin soc termic (UHT) distruge doar bacteriile si microorganismele daunatoare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri