NU avem nevoie de curent electric pentru pastrarea si depozitarea laptelui UHT. Ambalajul in care laptele UHT este pastrat si comercializat este un ambalaj special, obtinut din celuloza copacilor, materie prima ce poate fi cu succes regenerata consecutiv, in proportie de 100%.
Laptele UHT, lapte prelucrat prin procedura Ultra High Temperature (Temperatura ultrainalta) se incadreaza fara doar si poate in randul produselor prietenoase cu mediul. Consumand-ul, ne facem un bine noua si mediului inconjurator. Sunt cateva motive veridice pentru care facem aceasta afirmatie.

Sanatatea noastre cea de toate zilele este direct influentata de calitatea mediului inconjurator. Mai mult decat un simplu trend, produsele alimentare care folosesc ambalaje prietenoase cu mediul ne sunt necesare si merita luate in consideratie cand mergem la cumparaturi. De ce? Cu ce se deosebeste cutia de carton pentru lapte de alte ambalaje?

Ei bine, inca din faza de proiectie, cutia in forma de caramida (de unde si numele ei : Aseptic Brik) are in vedere economisirea resurselor naturale si a energiei. Pornind de la principiul ca „un ambalaj trebuie sa economiseasca mai mult decat costa“, inventatorul cutiei pentru lapte UHT si-a propus sa dezvolte un recipient sigur si igienic pentru lapte, cu un pret minim pentru natura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Toate resursele naturale vor fi epuizate mai devreme sau mai tarziu, dar daca pot fi continuu regenerate evitam una din capcanele consumerismului: ne hranim, fara a pune in pericol viitorul generatiilor viitoare. Iar celuloza copacilor este o materie prima ce poate fi cu succes regenerata. In acest sens, Tetra Pak lucreaza numai cu furnizori autorizati care se asigura ca principiile biodiversitatii si managementului forestier nu sunt incalcate, ba din contra, respectate cu cea mai mare strictete.

Cu totii stim ca laptele reprezinta un aliment perisabil, avand o perioada de valabilitate destul de scazuta. Procedeul termic Ultra High Temperature poseda insa avantajul de a pastra multe dintre proprietatile nutritive ale laptelui pentru o perioada de timp mai indelungata. Aerul, lumina, bacteriile sau orice alti factori care in mod normal accelereaza procesul de alterare al laptelui sunt inexistenti si de aceea refrigerarea nu este necesara. Prin urmare, NU avem nevoie de curent electric pentru pastrarea si depozitarea laptelui UHT! Ganditi-va ce cantitate de energie electrica ar fi economisita la nivel mondial daca supermarketurile si marile magazine nu ar pune in functiune unitatile de refrigerare in care este pastrat laptele. Ce beneficiu urias ne-am aduce noua si mediului in care traim!

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri