UHT este varianta scurta pentru Ultra High Temperature (pasteurizare la temperatura inalta, ultrapasteurizare); cu alte cuvinte, produsul este expus la o temperatura foarte inalta pe o perioada foarte scurta de timp (135 grade celcsiu timp de 2-4 secunde), dupa care se aduce la temperatura camerei.

Acest tratament termic are rolul de a distruge microorganismele daunatoare din produs, laptele pastrandu-si integral calitatile nutritive, mineralele si vitaminele. De aceea, laptele UHT este natural, fara conservanti, de cea mai buna calitate, mentinandu-si prospetimea o perioada mai idnelungata de timp, fara a fi necesara refrigerarea inainte de deschiderea cutiei.

Ambalajul aseptic de carton


1. Polietilena – protejeaza impotriva umiditatii externe
2. Carton – pentru stabilitate si fermitate
3. Polietilena – strat adeziv
4. Folie de aluminiu – bariera impotriva oxigenului si a luminii
5. Polietilena – strat adeziv
6. Polietilena – protejeaza direct alimentul

Beneficiile laptelui UHT


- Este igienic din punct de vedere alimentar
- Are toate elementele nutritive specifice laptelui
- Nu contine conservanti
- Poti cumpara o cantitate mai mare de lapte
- Faci mai putine drumuri la magazin
- Spatiul de depozitare nu necesita temperaturi scazute (se descongestioneaza frigiderul)
- Ai intotdeauna o rezerva de lapte pentru situatiile neprevazute!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Caria dentară – ce este și cum se tratează Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

De ce este nevoie de UHT?

Laptele se strica datorita actiunii combinate a microorganismelor daunatoare, expunerii la lumina si oxigen. Tehnologia aseptica este cea care face ca laptele sa nu contine microorganisme daunatoare in momentul in care este ambalat. Pentru aceasta trebuie ca intregul lant de productie sa fie steril, de la echipamente si materiale de ambalat, pana la mediul ambiant in care se face ambalarea.

Pentru a proteja apoi laptele de actiunea daunatoare a luminii si oxigenului, acesta se pune intr-un ambalaj aseptic, care are intre straturile interioare de carton si polietilena de tip alimentar o folie subtire de aluminiu.

Ce inseamna un lapte de calitate


Pentru a putea fi tratat UHT, laptele materie prima trebuie sa fie de foarte buna calitate. Normele europene prevad ca numarul total de germeni patogeni sa fie sub 100 000/ml, iar numarul total de celule somatice (leucocite) sa fie sub 400 000/ml.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri