10 Mai 2011 publicat în Horoscop 15 share-uri

Legenda spune ca ordinea in care au fost denumiti anii in zodiacul chinezesc (cu numele cate unui animal) corespunde celei in care s-au prezentat aceste animale (12 la numar) in fata lui Buddha atunci cand, parasind pamantul, a chemat la el toate animalele pentru a le vedea ultima data.

Dincolo de aceasta legenda superba, zodiacul chinezesc se constituie ca unul dintre cele mai importante instrumente de cunoastere astrologica, sau poate chiar cel mai important, alaturi de cel european. De altfel, este recomandabil ca acestea doua sa fie combinate (mai ales in ceea ce priveste compatibilitatea dintre doua persoane) pentru a obtine astfel un mai mare grad de precizie in caracterizari, superior celui prin analizarea fiecarui zodiac in parte.

Daca zodiacul clasic european delimiteaza zodiile in primul rand dupa luni, iar in al doilea dupa zile, cel chinezesc isi stabileste zodiile dupa ani, cele douasprezece semne (Sobolanul, Bivolul, Tigrul, Pisica, Dragonul, Sarpele, Calul, Capra, Maimuta, Cocosul, Cainele si Mistretul) corespunzand fiecare cate unui an caruia i se atribuie astfel caracteristicile semnului respectiv. Pentru a nuanta si mai mult, trebuie mentionat ca fiecarui semn ii corespunde, de asemenea, cate un element dintre cele cinci teoretizate de vechii chinezi, anume: metalul, apa, lemnul, focul si pamantul – fiecare dintre ele intervenind diferit in conturarea portretului unei persoane oarecare. Astfel, cineva nascut in anul Dragonului de Foc va fi temperamental si caracterial usor diferit decat daca s-ar fi nascut tot intr-un an al Dragonului, dar stapanit de un alt element, de pilda de Pamant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Fiecare element revine in calendar o data la 60 de ani, iar fiecare semn o data la 12 ani. De exemplu, anul 1900 este stapanit de Sobolan si asemeni si 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984 s.a.m.d. Insa 1900 este, in particular, anul Sobolanului de Metal si el se va repeta deabia in 1960, apoi in 2020, 2080 etc.

Caracteristicile pe care le confera cele cinci elemente nativilor

METALUL

Confera ambitie, hotarare, fermitate, rezistenta, tenacitate, incapatanare, inflexibilitate, spirit de independenta, spirit economic.

Idealuri: obtinerea de putere, bogatie si de lux

Recomandari: trebuie sa fie mai maleabili, spre propriul lor interes

APA

Confera tenacitate, tact, modestie, maleabilitate, iscusinta, intuitie, capacitate de a-i influenta pe ceilalti, spirit de deschidere spre anturaj.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri