23 Septembrie 2020 publicat în Green Living 172 share-uri

Un top 13 al câtorva dintre cei mai spectaculoși și impresionanti fluturi de pe planetă!

Chiar dacă vara tocmai a trecut și mai avem încă un pic de așteptat până vom putea admira minunatele insecte în toată splendoarea lor, nu este deloc nepotrivit să îi mai păstrăm magia în amintire și să ne bucurăm ochii privind câțiva dintre cei mai frumoși fluturi din lume. Ți-am pregătit mai jos un top al unor fluturi spectaculoși și impresionanti prin particularitățile aripilor lor.

Top 13 cei mai frumoși fluturi din lume

Fluturele Morfo albastru Menelaus

Morfo albastru Menelaus este o specie de fluturi spectaculoși ce face parte din subfamilia Morphinae. Aripile sale pot avea dimensiuni impresionante, ajungând până la 12 cm, dar culoarea acestora, de un minunat albastru iridescent, strălucitor, combinat cu negru, l-au făcut să fie cunoscut în lumea întreagă. Impresionantul fluture poate fi admirat în zonele Americii Centrale și de Sud, dar și în Mexic și Venezuela.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate
Foto: By Vladimirkarp /Shutterstock

Ornithoptera paradisea (Aripi de pasărea paradisului)

Spectaculosului fluture Ornithoptera paradisea i se mai spune și Aripi de pasărea paradisului și este o specie a așa-numiților fluturi “aripi de pasăre” care trăiesc și zboară în Noua Guinee. Ornithoptera paradisea este un fluture de mari dimensiuni, cu o anvergură a aripilor de maximum 190 mm, cu un aspect exotic și viu colorat. Fiind un fluture dimorf, femelele și masculii au o coloristică, formă și mărime diferită a aripilor.

Foto: By feathercollector /Shutterstock

Fluturele coada rândunicii de smarald

Parcă tot verdele smaraldului a fost pus pe aripile acestui fluture. Papilio palinurus face parte din familia fluturilor Coada rândunicii, genul Papilio, și mai este cunoscut și sub denumirea de Păunul de smarald. Frumosul fluture poate fi găsit în sud-estul Asiei. Hipnotizantul și strălucitorul verde de pe aripile sale nu este rezultatul vreunui pigment, ci este o colorație structurală produsă de microstructura solzilor prezenți pe suprafața aripilor.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele
Foto: By Christiane Godin /Shutterstock

Regina

Danaus gilippus sau fluturele regină este un alt fluture minunat, având aripile de un maro superb, mărginite de un negru catran și pictat cu pete mici și albe pe suprafața dorsală a aripilor sale. Fluturele regină trăiește în America de Nord și de Sud și face parte din familia Nymphalidae, ordinul Lepidopterelor. Biologii îl consideră a fi o rudă apropiată a fluturelui soldat, cu o coloristică similară.

Foto: By JLMcAnall /Shutterstock

Fantoma de Chihlimbar

Haetera piera este denumirea științifică a unui fluture cu totul și cu totul special, cunoscut și sub numele de Fantoma de Chihlimbar datorită aripilor sale străvezii, de culoarea chihlimbarului. Fantomele de chihlimbar pot fi găsite zburând în văzduhul unor țări precum Guyana, Brazilia, Ecuador, Peru, Bolivia și Venezuela.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Foto: By Leonardo Mercon /Shutterstock

Fluturele ochi de paun (Aglais io)

Aglais io, Păunul European sau Fluturele ochi de păun este unul dintre cei mai frumoși fluturi care zburdă pe teritoriul Europei și al țărilor din Asia cu climă temperată. După înfățișarea suprafețelor exterioare ale aripilor sale (pete colorate în albastru, negru și galben, asemănătoare unor ochi, pe un fundal roșiatic, maroniu), ne putem da seama cu ușurință de unde își are această denumire. Aglais io prezintă 2 subspecii: caucasica (descoperit în Azerbaidjan) și geisha (descoperit în Japonia și în estul îndepărtat al Rusiei).

Foto: By Vladimir Ya /Shutterstock

Molia Apus de soare

Chrysiridia rhipheus, Molia Apus de Soare malgașă, este un fluture diurn unic ce poate fi întâlnit numai în insula Madagascar. Zboară în mai toate părțile insulei, pe parcursul întregului an, cele mai numeroase populații ale acestui fluture înregistrându-se în lunile martie – august. Aripile sale sunt de poveste, în culorii vii, fluturele fiind considerat poate cel mai impresionant și frumos fluture din ordin Lepidopterelor.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Foto: By Mark Brandon /Shutterstock

Greta oto (Fluturele de Sticla)

Greta Oto sau Fluturele cu aripi de sticlă este cunoscut în lumea animală datorită aspectului neobișnuit și unic al aripilor sale. Acestea au un aspect transparent, ca de sticlă, prin care poți vedea, și care le permite totuși să se camufleze. În Spania i se mai spune și “espejitos” adică “oglinjoară” și parcă i se potrivește perfect această denumire J. Fluturele de sticlă poate fi admirat în regiunile centrale și nordice din America de Sud. Să mai spunem că deși are un aspect fragil, Greta Oto este capabil să care de 40 de ori greutatea sa?

Foto: By Albert Beukhof /Shutterstock

Kallima inachus (Frunza moartă)

Pe numele său științific, Kallima inachus mai este cunoscut și sub denumirea de Frunza moartă sau Frunza de stejar indian, dar și sub numele de Frunza de stejar portocalie. Kallima inachus este un fluture Nimfalidă, cea mai mare familie de fluturi, având peste 6000 de specii. Poate fi găsit în regiunile tropicale din Asia, în India și Japonia spre exemplu. Kallima inachus exemplifică, poate, cel mai bine ideea de perfecțiune a camuflajului în natură. Deschise, aripile sale dispun de o coloristică vie, superbă. Închise, aripile sale seamănă perfect unor frunze uscate și moarte.

Foto: By golfza.357 /Shutterstock

Diaethria anna (Fluturele 88)

Diaethria anna sau Anna 88 este un fluture unic și special care zboară în pădurile tropicale și umede din America Centrală. Pe aripile sale închise poate fi observat un desen inedit ce imită numărul 88. Partea inferioară a aripilor sale anterioare este mărginită de un roșu superb.

Foto: By Mikiko /Shutterstock

Fluturele tigrul albastru (Tirumala limniace)

Tirumala limniace sau Tigrul albastru face parte din grupul de fluturi Danaide și poate fi admirat în sudul și sud-estul Asiei. Fluturele nimfalid migrează masiv în timpul musonului din India de sud și oferă o priveliște absolut spectaculoasă în timpul zborului de migrație. Chiar dacă arată absolut încântător, acești fluturi elimina niște toxine care le asigura protecție împotriva anumitor prădători precum păsări și șopârle. Ingerat în cantitate prea mare, compusul toxic pe care îl conțin poate cauza atac de inimă.

Foto: By Ritam - Dmitrii Melgunov /Shutterstock

Fluturele Bufniță

Fluturii bufniță fac parte din genul Caligo (în latină “caligo înseamnă “întuneric”) și se numesc astfel datorită aspectului aripilor lor ce amintesc de ochii unei bufnițe. Aceștia trăiesc în pădurile luxuriante din Mexic, America Centrală și de Sud. Sunt de dimensiuni impresionante, aripile atingând chiar și 20 de cm și de aceea pot zbura doar pe distanțe de câțiva metri deodată.

Foto: By Lukas Budinsky /Shutterstock

Fluturele lui Ulise sau Împăratul Albastru

Papilio Ulysses este cunoscut și sub numele de Împăratul Albastru sau Fluturele lui Ulise. Este un fluture de tip coadă-rândunicii, de dimensiuni mari, și pe care îl regăsim în regiuni din Australia (regiuni din nord-estul Australiei), Indonezia, Papua Noua Guinee, dar și în Insulele Solomon din Oceanul Pacific. Partea externă a aripilor impresionează prin albastrul sau electrizant și strălucitor, în timp de părțile interioare sunt de un maro și negru discret.

Foto: By Jag_cz /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri