Un machiaj, pe langa stralucirea pe care o da fetei, are si scopul de a realiza anumite corectari ale fetei. Dar cum nimeni nu este perfect, iar forma fetei o poti schimba doar apeland la ajutorul unui chirurg estetician, ar fi de preferat sa apelam la trucurile de machiaj care scot in evidenta doar acele trasaturi care ne avantajeaza.
Machiajul fetei tringhiulare

Regula de baza a machiajului unui astfel de tip de fata spune ca obrajii si barbia nu trebuie niciodata accentuate, iar blush-ul se aplica asupra barbiei si obrajilor. In functie de felul fetei, triunghiulara cu varful in jos sau cu varful in sus, acesta se aplica fie sub forma de romb, fie se aplica in trinunghi, prelungit spre tample. Dupa ce ai aplicat machiajul corector, se trece la machiajul ochilor. La o fata tringhiulara cu varful in jos, ochii trebuie luminati, in acest sens putandu-se folosi un fard de textura mata pe pleoapa superioara si un fard cu sidef pe arcade, estompandu-se spre tample. Se pune accent pe forma sprancenelor, preferandu-se ca acestea sa aiba o linie ascendenta. Se accentueaza usor cu ajutorul unui creion dermatograf. In cadrul fetei-triunghi cu varful in sus, distanta dintre sprancene trebuie marita. Acest lucru se poate obtine prin pensat. Pleoapele trebuie machiate in doua nuante, una mai deschisa si una mai inchisa, ambele apartinand aceleiasi game. Cea mai deschisa se aplica in coltul interior al ochilor, iar cea mai inchisa spre exterior.

Machiajul fetei lungi

O fata lunga trebuie corectata prin rotunjire, urmarindu-se ca fruntea sa fie largita. Se folosesc doua tonuri de fond de ten. Cea mai deschisa se aplica pe tampla, pe pometii obrajilor si pe maxilarul inferior, iar nuanta mai deschisa se aplica pe tot restul tenului. Fardul de obraz se aplica dinspre lobul urechii spre aripile nasului, urmarind o traiectorie orizontala. Pentru ca suprafata dintre gura si barbie trebuie micsorata, prin machiaj buza de sus va fi subtiata, iar cea de jos va fi machiata mai rotunjit. In ceea ce priveste machiajul ochilor, acestia vor fi foarte bine conturati in special in coltul exterior. De asemenea se va aplica fard de ochi doar pe pleoapele superioare, intinzandu-se uniform spre zona tamplelor. In cazul sprancenelor, se recomanda pensarea acestora la baza.

Machiajul fetei patrate

In cazul unei fete patrate, trebuie accentuata partea centrala a fruntii si a barbiei si pusi in umbra pometii care in acest caz sunt prea pronuntati. Corectia se va realiza in acest caz tot prin intermediul a doua nuante de fond de ten, fardul de obraz aplicandu-se in triunghi, in mijlocul fetei, spre nas, aproape de ochi. Nuanta blush-ului trebuie sa fie usor inchisa si mata pentru a diminua volumul obrajilor. Si prin machiajul buzelor se urmareste acelasi efect. De aceea, colturile buzei superioare trebuie accentuate in mod deosebit, iar buza de jos trebuie rotunjita spre colturile exterioare. Ochii trebuie luminati prin alternarea de tonuri, pe pleoape aplicandu-se un fard mai inchis, iar spre arcade unul mai deschis, mai soft. Si genele si sprancenele trebuie conturate ascendent, iar fardul se aplica pe pleoape in stil triunghi cu varful spre tample si pornind de la marginea pleoapelor.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri