Cuvantul “sampon” este derivat din termeni care la origine desemnau diferite forme de “masaj”.
Stiinta a transformat sampoanele, din simple sapunuri, in produse chimice complexe, compuse din agenti care reusesc sa actioneze independent in diferitele faze ale spalarii. Odata cu avansarea tehnologiei, ingredientele sunt compuse din particule tot mai mici, care permit o mai buna acoperire iar concentratia ingredientelor a crescut, pentru o eficienta sporita. Dezvoltarea progresiva a tehnologiei a permis adaugarea de noi ingrediente, cum sunt pro-vitamina B5 sau amino-acizii, care creeaza un nou nivel al performantei pentru sampoane si balsamuri.

Cercetarile arata ca problemele cauzate de aspectul parului sunt o sursa frecventa de anxietate pentru multi oameni, atat in plan personal cat si profesional. 88% dintre femei indica aspectul parului drept un factor important care le influenteaza buna-dispozitie si increderea in ele insele.

Concluzia este intarita de un studiu realizat in anul 2000 de catre Marianne LaFrance, in cadrul Universitatii Yale, care a dovedit faptul ca o zi in care aspectul parului nu este cel dorit (asa-numita “bad-hair-day”) poate duce la scaderea increderii si la cresterea nesigurantei sociale.

Cercetarile recente in domeniul produselor de ingrijire a parului indica faptul ca obtinerea unei imbunatatiri semnificative a calitatii parului depinde de aplicarea unui tratament complet de ingrijire, care sa includa atat produse utilizate pentru spalare – sampoane si balsamuri – cat si tratamente aplicate dupa spalare.

Informatii oferite de P&G Beauty
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri