Brandul de haine Debenhams a pregatit o lovitura de gratie concurentilor si anume sinceritatea. Noua campanie publicitara pentru costume de baie spune un NU hotarit frumusetii editate in Photoshop, aratand toate micile smecherii care sunt facute pentru a ascunde defectele corpului femeii.
Ajustarea imaginilor pe calculator are ca rezultat un corp perfect, slab, o piele lucioasa si fara imperfectiuni, un par matasos. Aceste imagini care ne invaluie oriunde intoarcem privirea au efectul de a pune o presiune enorma asupra femeilor “reale” care, majoritatea, sunt foarte departe de a atinge acest ideal. Suntem in fond atat de diversi, iar frumusetea este normal sa imbrace si ea o sumedenie de fete. De fapt, am putea sa numim aceasta isterie pentru o perfectiune falsa, boala secolului in care traim.

Anul trecut incepusera sa se manifeste primele reactii timide impotriva uniformizarii promovate de catre industria frumusetii. Iata ca, anul acesta producatorii, consumatorii de moda si editorii de la revistele de moda si de femei au declarat parca razboi, modului bolnav in care eram invatati sa vedem lumea, de cateva decenii incoace (prima versiune a Photoshop a fost lansata in anul 1990).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Anul acesta, celebra revista pentru femei Marie Claire a imbratisat doua astfel de campanii, spunand “No, airbrush!”, adica "nu, retusarii digitale a imaginilor": in Marie Claire Australia - ianuarie 2010, fosta miss Univers Jennifer Hawkins a pozat intr-un pictorial needitat si mai recent, in Marie Claire Franta, actrita Louise Bourgoin a acceptat de asemenea sa participle la o campanie impotriva “falsului”. Cu putin timp in urma si Britney Spears a fost de acord sa dea publicitatii imagini dintr-o campanie pentru brandul Candies, inainte si dupa ce acestea au fost ajustate digital.

Editorul revistei Marie Claire Australia spune ca, in urma unui sondaj de opinie care a avut 5500 de respondente, a aflat ca doar 12% dintre femei se simt bine cu propriul corp, cu propria imagine. Tu esti multumita de felul in care arati?

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Foto: Shutterstok


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri