Capsunile sunt excelente pentru a fi utilizate in ritualul extern de ingrijire si intretinere a pielii. Au un efect astringent, inchizand porii. Au si numeroase elemente nutritive in compozitia lor care sunt menite sa stimuleze materia vie a celulei pielii, sa o regenereze si sa o hraneasca.

Nu sunt doar delicios de parfumate, cu un gust irezistibil pe care cu greu il poti uita. Sursa de vitamine (vitamina C, K, E, PP, vitamine din seria B), dar si de minerale si antioxidanti (capsunile contin o cantitate semnificata de vitamina C –antioxidant puternic ce protejeaza pielea de radicalii liberi, dar si acid acetilsalicilic -un ingredient cheie in tratarea acneei), capsunile sunt excelente nu doar pentru a fi consumate intern, ci si pentru a fi utilizate in ritualul extern de ingrijire si intretinere a pielii.

Au un efect astringent, inchizand porii. Au si numeroase elemente nutritive in compozitia lor menite sa stimuleze materia vie a celulei pielii, sa o regenereze si sa o hraneasca. Pentru ca zilnic este supus agresiunilor mediului, tenul are periodic nevoie de invigorare. Deoarece suntem in plin sezon al capsunilor, iata cinci masti pe baza de capsuni care redau stralucirea si supletea naturala a tenului tau: Atentie insa! In general, mastile si tratamente naturiste cu capsuni nu sunt recomandate persoanelor cu tenul sensibil. Nici nu se recomanda aplicarea lor pe pielea arsa de soare.

Masca de capsuni si suc de lamaie – Vei avea nevoie de 1 lingura de suc proaspat de suc de lamaie, doua albusuri de ou, patru picaturi de ulei de jojoba, o ceasca de capsuni zdrobite si doua linguri de miere. Se amesteca ingredientele intr-un vas de portelan si se aplica imediat, intinzandu-se uniform pe intreaga suprafata a tenulu. Se lasa 10 minute sa actioneze, dupa care se clateste din abundenta cu apa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Pune la congelat o mana de capsuni si ziua urmatoare maseaza usor tenul si gatul cu ele. Acest masaj cu capsuni congelate stimuleaza circulatia sangvina de la nivelul pielii si previne aparitia ridurilor. Un alt tratament care isi datoreaza popularitatea eficientei sale este urmatorul: se amesteca un sfert de ceasca de capsuni proaspete, zdrobite, cu un sfert de ceasca de iaurt degresat. Se intinde amestecul pe fata, lasandu-se sa actioneze maxim 15 minute.

O masca excelenta recomandata tenului gras pentru reducerea excesului de sebum este cea obtinuta prin amestecarea in cantitati egale a urmatoarelor ingrediente: capsuni, miere si pudra de nuca de cocos. Se zdrobesc bine capsunile, se amesteca cu nuca de cocos pudra sau rasnita marunt si se adauga si mierea. Se amesteca pana cand se obtine o pasta consistenta si omogena. Se aplica pe suprafata tenului si se lasa sa actioneze timp de un sfert de ora. Ulterior, se indeparteaza cu apa minerala dezacidulata rece.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri