Se pare ca dietele isi lasa amprente vizibile pe corpul nostru. Esti cu atat mai stresata de vizibilitatea acestora pe timpul verii cand vrei sa petreci mai mult timp la soare si porti costum de baie.
Cum apar vergeturile?

Se pare ca dietele isi lasa amprente vizibile pe corpul nostru. Esti cu atat mai stresata de vizibilitatea acestora pe timpul verii cand vrei sa petreci mai mult timp la soare si porti costum de baie.

Vergeturile sunt de doua feluri. Cele care sunt de curand aparute si au o culoare rozalie (pot creste in dimensiune) si cele care deja s-au accentuat si sunt albe.

Odata cu ruperea fibrelor elastice se pot observa la nivelul pielii leziuni asemantoare cu niste dungi.

Isi fac aparitia in urma schimbarii de greutate. O slabire brusca sau chiar o ingrasare lasa urme pe pielea ta. Se pot semnala astfel de leziuni si in cazul cresterii mult prea rapide in timpul adolescentei. Acestea pot fi transmise si genetic.

Pentru femeile insarcinate vergeturile apar cam dupa 4 luni de sarcina din cauza intinderii pielii.

Cum le tratam?

Mai degraba ar trebui sa le prevenim prin folosirea frecventa a cremelor de corp pentru o buna hidratare a pielii si refacere a texturii. De foarte ori cremele extrem de costisitoare se dovedesc a fi inutile in distrugerea vergeturilor.

Sa avem grija de greutate corporala, sa nu cadem in extreme intr-un timp scurt.

Alimentatia este la fel de importanta si trebuie sa fie bogata in fructe si legume (in special cele bogate in vitaminele A, C si E).
Pentru refacerea tesutului celular consuma alimente bogate in acizi grasi esentiali.

Din pacate nu exista foarte multe tratamente care sa dea rezultate cu adevarat remarcabile.

Un prim pas ar putea fi o operatie estetica, insa exista un dezavantaj deoarece nu se poate preveni aparitia unor noi vergeturi. Se fac si tratamente cu ajutorul laserului sau al ultrasunetelor intr-o prima faza a aparitiei vergeturilor.

Tratamentele corporale din saloanele ajuta pielea sa-si refaca textura si sa previna aparitia altor vergeturi.

Expunerea la soare mascheaza intr-o oarecare masura aceste nereguli, dar nu complet deoarece se bronzeaza foarte greu.

O alta metoda este endermologia - se maseaza pielea prin aspirare si rulare pentru imbunatatirea circulatiei. Toxinele sunt astfel eliminate cu mai mult usurinta.

Prin micropigmentare aceste vergeturi pot fi "colorate" si revin la culoarea normala a corpului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri