Este adevarat ca frumusetea nu are varsta, insa la fel de adevarat este ca fiecare varsta are frumusetea sa caracteristica si ca este o mare greseala sa nu tratam tenul in functie de anii reali pe care acesta i-a acumulat si nu cei pe care i-am dori sa ii aiba!
Este adevarat ca frumusetea nu are varsta, insa la fel de adevarat este ca fiecare varsta are frumusetea sa caracteristica si ca este o mare greseala sa nu tratam tenul in functie de anii reali pe care acesta i-a acumulat si nu cei pe care i-am dori sa ii aiba! Din acest motiv trebuie sa invatam sa folosim cosmetice si diferite tratamente adecvate. Va propunem asadar cateva trucuri de ingrijire a tenului in functie de varsta. Primele riduri incep sa apara pe la 20 de ani, in jurul ochilor, a nasului si a gurii. In general sunt foarte putin vizibile, insa este bine sa le ingrijim inca din faza incipienta fiindca astfel ele vor deveni inestetice mult mai tarziu. O regula pentru orice varsta o reprezinta ingrijirea zilnica si corecta a tenului: demachiere, tonifiere, hidratare. Demachierea este foarte importanta chiar daca nu folosim machiaj fiindca traim intr-o atmosfera poluata si zilnic radicali liberi patrund in celulele tegumentului, afectandu-le metabolismul si distrugandu-le. Hidratarea este regula de aur a intervalului de varsta 20-30 ani. Cremele pe baza de apa sunt foarte utile fiindca ele hidrateaza in profunzime fara a incarca tenul cu grasimi. Dupa 30 de ani cremele mai grase devin mult mai eficiente fiindca organismul nu mai are metabolismul la fel de rapid iar acest lucru se resimte si la nivel celular unde predomina deshidratarea. Incepand cu aceasta varsta este bine sa tratezi separat zonele tenului tau: foloseste creme speciale pentru zona ochilor care este foarte sensibila si nu trebuie incarcata cu produse "grele". Lotiunile si gelurile speciale pentru ochi au o textura mult mai usoara, mai fina care va hrani delicat aceasta zona. O alta regiune importanta este gatul ("V-ul sternal") care trebuie tratat la fel ca pielea fetei si nu a corpului. El are nevoie, la fel ca tenul de o crema care sa actioneze in doua directii: hidratare si lupta impotriva ridurilor, fiindca dupa 35 de ani tenul incepe sa se deshidrateze rapid, acesta fiind principalul motiv de aparitie a ridurilor. O alta cauza de aparitie a ridurilor, foarte important mai ales in aceasta perioada, este radiatia solara. Din acest motiv este necesara folosirea cremelor de protectie solara permanent, nu numai la plaja. In timpul verii poti folosi cremele cu filtru UV ca baza pentru machiaj. Dupa 40-45 de ani trebuie sa devina un obicei aplicarea de doua ori pe saptamana a unei masti nutritive fiindca nevoile tenului cresc. Cremele indicate trebuie sa aiba un continut crescut de antioxidanti, dar si colagen fiindca celulele tegumentului nu il mai pot produce "ca pe vremuri". Pielea incepe sa isi piarda din elasticitate si din acest motiv trebuie sa o ajutam sa isi mentina supletea cu creme "anti-age" bogate in vitamina C si A, antioxidanti, elastina si coenzima Q10.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri