Avand rolul de a imbunatati circulatia sanguina de la nivelul pielii, reducand in acelasi timp petele, mastile cu fructe si legume precum capsuni, caise, castraveti si coacaze aplicate in mod constant pot avea efecte benefice asupra pistruilor. Bogat in vitamine din complexul B, dar si in vitamina E, graul germinat reprezinta un remediu excelent pentru atenuarea pistruilor.

Pistruii sunt acele mici pete pigmentare, cauzate de excesul de melanina din piele. Chiar daca aparitia lor poate fi determinata in mod genetic (persoanele roscate si blonde sunt mai predispuse la aparitia lor), pistruii isi pot face simtita prezenta indeosebi primavara sau vara, sub actiunea razelor solare.

Unele persoane considera pistruii a exercita un farmec aparte, iar altele ar fi dispuse sa incerce orice metode pentru a a scapa de ei. Cremele, lotiunile, mastile si tratamentele naturiste sau nu pretind ca elimina pistruii, insa niciun tratament, oricat de eficient ar fi, nu ii poate inlatura definitiv. Odata ce tratamentul este oprit, pistruii au tendinta de a aparea din nou la suprafata. Anumite rezultatele pozitive nu pot fi insa negate. Va propunem cateva tratamente naturiste care se pot prepara cu usurinta acasa, hranesc si ingrijesc tenul, fara a-l agresa asa cum o fac preparatele minune din industria cosmeticelor:

Marunteste cateva seminte de mustar si amesteca-le cu lapte pana cand obtii o pasta omogena. Aplic-o pe suprafata tenului si las-o sa actioneze in timpul noptii. A doua zi dimineata, inlatura masca prin clatire cu apa rece. Pistruii vor deveni mai putin sesizabili daca aplici in mod constant suc de aloe vera pe suprafetele cu pistrui.

Ceapa si sucul de ceapa sunt si ele excelente pentru atenuarea petelor si a pistruilor. Taie in jumatate o ceapa rosie si freaca usor, de doua ori pe zi, suprafetele cu pistrui. De asemenea, amestecul obtinut dintr-o cantitate egala de pudra de turmeric, seminte de in macinate si apa lumineaza pielea si are rolul de a combate pistruii si petele de pe suprafata tenului. Aplica mixtura pe suprafetele respectiv si lasa sa actioneze. Dupa un sfert de ora, inlatura masca cu apa rece.

Avand rolul de a imbunatati circulatia sanguina de la nivelul pielii, reducand in acelasi timp petele, mastile cu fructe si legume precum capsuni, caise, castraveti si coacaze aplicate in mod constant pot avea efecte benefice asupra pistruilor. Mai mult, masarea zonelor cu pistrui cu vitamina E uleioasa inainte de a merge la culcare contribuie la atenuarea pistruilor, ajutand in acelasi timp la mentinerea supletii pielii.

Daca pistruii tai au o culoare foarte intensa, pentru decolorare, amesteca jumatate de ceasca de coacaze proaspete, nu foarte coapte, cu o lingura de miere lichida. Unge pistruii cu acest amestec, lasandu-l sa actioneze timp de 15 minute. Clateste apoi tenul cu apa calduta diluata cu cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri