Nu vedem radicalii liberi si nici nu ii simtim atunci cand ne ataca, dar au efecte negative ireversibile asupra organelor, tesuturilor si celulelor noastre. Dr. Cristian Tiglea, medic specialist dermatolog ne invata cum sa ajutam organismul - printr-un stil de viata sanatos si o alimentatie pe masura - sa-si formeze o bariera de substante cu proprietati antioxidante care sa actioneaze importiva consecintelor radicalilor liberi.

Articol realizat in exclusivitate pentru cititoarele Garbo de Dr. Cristian Tiglea, medic specialist dermatolog la Dermestetica

Radicalii liberi pot afecta orice celula din organism. Indiferent ca ne referim la celulele pielii, ale inimii sau la cele care formeaza musculatura corpului, prezenta radicalilor liberi denota o functionare defectuoasa a organelor unde s-au localizat. Un singur radical liber da nastere, prin actiunea sa, altor radicali liberi, provocand o reactie in lant numita oxidare, care modifica structura normala a pielii si duce la imbatranirea ei. Acest fapt se manifesta prin aparitia ridurilor mai fine sau mai profunde, prin aspectului neuniform al tenului, prin pierderea fermitatii si elasticitatii cutanate.

Principalele cauze de aparitie a radicalilor liberi sunt atat interne cat si externe: de la procesele normale care se desfasoara in permanenta in corpul nostru, respiratie, activitate musculara sau oboseala, pana la expunerea neprotejata la soare şi poluarea din mediul inconjurator sau stilul de viata mai mult sau mai putin defectuos care presupune consum de alcool şi produse de tip fast food, fumat sau folosirea diverselor produse chimice care in contact cu organismul formeaza radicali liberi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Care sunt cei mai bun antioxidanti?

Antioxidantii produsi de propriul organism nu sunt suficienti in lupta cu radicalii liberi, de aceea putem inclina balanta in favoarea noastra consumand vitamina E. O gasim in legume, uleiuri vegetale, seminte, nuci si soia. In afara efectului antioxidant, vitamina E protejeaza impotriva actiunii nocive a razelor ultraviolete, in special impotriva UVB, imbunatateste procesul de cicatrizare al ranilor si intra in combinatia unor creme care reduc riscul de aparitie a vergeturilor.

Coenzima Q10 este un alt antioxidant, care se gaseste in special in carnea de peste si scoici. In componenta cremelor, este usor absorbita de piele, previne degradarea prematura a fibrelor de colagen dupa expunerea la raditiile ultraviolete si, in acelasi timp, reduce profunzimea ridurilor fetei.

Administrata pe cale orala, vitamina C intareste sistemul imunitar si favorizeaza vindecarea rapida a ranilor. Mai mult, prin introducerea sa in compozitia cremelor de ingrijire, reduce efectele nocive ale radiatilor ultraviolete, imbunatateste aspectul ridurilor fine si poate estompa aspectul inestetic al petelor maronii ale tenului (melasma).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri