16 Decembrie 2022 publicat în Frumusete 20 share-uri

Pielea reacționează în felul ei la schimbarea anotimpurilor, mai ales la trecerea de la cald la rece. Toamna și iarna pielea este mai uscată. Aerul rece, vântul, căldura pornită în interior, nivelul scăzut al umidității, toate duc la scăderea hidratării pielii. Tenul, pielea mâinilor, a picioarelor și a altor zone expuse își pot pierde din strălucirea naturală. Cu toate aceste, poți lua câteva măsuri pentru a-ți menține pielea sănătoasă chiar și atunci când temperaturile scad.

Crește aportul de vitamina C

Vitamina C este un antioxidant esențial pentru sănătatea și suplețea pielii, jucând un rol deosebit în producția de colagen. De asemenea, susține funcțiile sistemului imunitar, un alt avantaj în sezonul gripei. Cea mai ușor de asimilat formă de vitamina C vine din alimentație. Consumă alimente precum portocale, kiwi, grepfruit, papaya, ananas, varză, conopidă, broccoli, spanac, ardei iute sau ardei gras. La recomandarea medicului poți lua și un supliment de vitamina C.

Folosește un umidificator

Aerul rece din exterior și aerul cald și uscat din interior usucă pielea, mai ales tenul. Pornește umidificatorul pentru a crește nivelul umidității din locuință, astfel contribuind la hidratarea pielii.

Pornește umidificatorul în întreaga locuință sau în camerele în care petreci cel mai mult timp. O umiditate sănătoasă este cuprinsă între 40 și 60%. Poți măsura ușor umiditatea folosind un termometru cu funcție de higrometru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Lasă termostatul la o temperatură confortabilă

Dacă vrei să scapi de aerul rece, probabil că ești tentat să setezi o temperatură mai ridicată în locuință. Însă prea multă căldură creează un aer și mai uscat. Pentru a preveni deshidratarea pielii fixează temperatura ambientală la 20-21 de grade Celsius în timpul zilei și 18-19 grade Celsius noaptea.

Redu temperatura apei la duș și la spălarea mâinilor

Dușurile lungi și umede te scapă pe moment de frigul prin care ai trecut afară, însă apa fierbinte poate usca rapid pielea. Un duș de cinci-zece minute cu apă caldă, dar nu fierbinte, va usca mult mai puțin pielea. Cum știi dacă apa este prea fierbinte? Când pielea începe să se înroșească înseamnă că temperatura apei este prea ridicată.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Același lucru se aplică în cazul apei pentru spălarea mâinilor. Dacă mâinile sunt ușor iritabile, roșii și cu tendință de descuamare, expunerea la apă fierbinte va accentua simptomele. Nici apa rece nu este de dorit, dar este o idee bună să te speli cu apă călduță.

Alege soluții de îngrijire blânde și fără parfum

Săpunul obișnuit poate usca și mai mult pielea, îndepărtând uleiurile produse în mod natural și afectând microbiomul. Optează pentru săpun solid sau lichid fără parfum sau pentru piele sensibilă. Deseori, acestea conțin mai puține ingrediente care usucă pielea. Pune accent pe soluții de îngrijire care conțin ingrediente care stimulează hidratarea, așa cum este cazul acidului hialuronic, uleiurilor naturale, untului de shea, ceramidelor sau ovăzului. Aplică o cremă hidratantă de mâini după fiecare duș.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Pentru pielea uscată în sezonul rece este indicat să eviți cremele de îngrijire a tenului cu retinoizi sau acizi alfa-hidroxi (AHA), deoarece pot cauza iritații. De asemenea, evită produsele de îngrijire pe bază de parfum sau alcool. Alege creme și uleiuri, inclusiv înainte de aplicarea machiajului.

În restul corpului, optează pentru produse cu ingrediente care blochează apa în piele (umectante), precum glicerina, acidul hialuronic și vaselina cosmetică.

Nu uita de pielea buzelor. Folosește regulat balsam de buze pe bază de vaselină cosmetică sau unt de cocos. Astfel de ingrediente mențin sănătatea buzelor și te ajută să calmezi pielea iritată.

Folosește cremă de protecție solară chiar și în zilele înnorate

În zilele de iarnă zăpada reflectă razele soarelui iar astfel se multiplică expunerea la raze UV. Excesul de lumină solară poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii, arsuri și probleme grave. Dacă ești pe pârtie sau doar la plimbare, este important să aplici un strat de cremă de protecție solară. Aproximativ 80% din razele UV penetrează norii și pot afecta pielea. Înainte de a ieși afară aplică un strat de cremă de protecție solară cu factor de minimum 20, cu ingrediente hidratante precum lanolină sau glicerină.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Pielea simte și ea efectele frigului și a aerului rece și uscat. Redu temperatura din casă, folosește o cremă hidratantă după fiecare duș și consumă alimente bogate în vitamina C. Acestea sunt doar câteva recomandări pentru a avea grijă de piele în sezonul rece.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri