2 Noiembrie 2022 publicat în Frumusete 28 share-uri

Mascara este unul dintre cele mai îndrăgite produse de machiaj. Uneori, este nevoie doar de un ruj sau un gloss și puțină mascara pentru un machiaj delicat, în zilele când te grăbești sau nu ai chef să te machiezi. În cele ce urmează, îți vom prezenta care sunt criteriile de care să ții cont pentru a alege o mascara potrivită genelor tale și îți vom da câteva sfaturi pentru o utilizare corectă.

Scopul pentru care alegi mascara

Mascara se poate împărți în mai multe categorii, în funcție de rezultatul final asupra genelor:

  • mascara pentru volum, ce îmbracă genele într-un strat format în principal din polimeri;
  • mascara pentru alungire, dacă îți dorești gene cât mai lungi și definite;
  • mascara pentru curbare, dacă ești în căutarea unui efect deosebit și a unui look romantic;
  • mascara waterproof, ce rezistă cu brio la apă și care poate fi pentru volum, alungire sau curbare;
  • mascara ce îmbină mai multe caracteristici: volum și alungire, curbare și volum și așa mai departe.

De aceea, primul pas înainte de a alege o mascara perfectă pentru tine este să îți analizezi genele și să îți setezi un obiectiv. Dacă ai gene lungi, probabil vei dori volum sau curbare. Dacă ai genele scurte, sigur le vei dori alungite sau poate voluminoase, pentru a oferi privirii un aer misterios. Ține cont de caracteristicile genelor tale când cumperi mascara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Tipul periuței

Este bine de știut că trebuie să alegi periuța pentru rimel în funcție de particularitățile genelor tale și în funcție de rezultatele pe care le urmărești. Astfel, se deosebesc următoarele tipuri de periuțe:

  • periuța dreaptă: ideală pentru alungirea genelor;
  • periuța conică la vârf: pentru gene voluminoase și acces în colțul intern al ochiului;
  • periuțe late și stufoase: pentru gene voluminoase;
  • periuțele curbate: pentru gene curbate;
  • periuțe în formă de pieptene; pentru separare și precizie.

Culoarea

Până nu demult, mascara este disponibilă doar în nuanțe de negru: negru clasic sau negru intens fiind cele mai populare. De câțiva ani, au devenit tot mai populare tuburile de mascara în diverse culori. Astfel, poți alege mascara maro dacă îți dorești un look diferit și dacă vrei să ai genele accentuate, însă fără să iasă prea mult în evidență.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Pe timpul verii, dacă preferi machiajele colorate, poți alege mascara albastră, mascara roz, mov, chiar și verde, în funcție de preferințele tale. Uneori, dacă îți dorești un look diferit și ușor de obținut, tot ce trebuie să faci este să-ți aranjezi sprâncenele, să utilizezi o mascara colorată și un ruj într-o nuanță cât mai apropiată de cea naturală a buzelor tale.

Cum să folosești corect mascara?

Nu doar tipul periuței, culoarea și scopul pentru care alegi mascare contează, ci și felul în care o folosești. În primul rând, nu folosi niciodată o mascara mai veche de trei luni. Chiar dacă pe ambalaj este specificat faptul că este valabilă mai mult de trei luni de la deschidere, trebuie să ții cont că acest produs de machiaj este unul dintre cele mai contaminate. Mediul lichid este ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, așa că dacă vrei să eviți infecții ale ochilor, ar fi bine să schimbi des mascara. De asemenea, nu utiliza picături de ochi sau alte lichide dacă mascara s-a întărit, deoarece este un semn clar că trebuie aruncată.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

O altă greșeală pe care o fac multe persoane este să introducă periuța de mai multe ori în tub, într-un timp foarte scurt. Acest lucru doar va introduce aer în interior, ceea ce va duce la uscarea mai rapidă a produsului.

De asemenea, nu șterge periuța de marginile tubului. Fiecare tub de mascara are un opritor, iar cantitatea de produs ce iese este potrivită pentru a fi folosită la un ochi sau la ambii, în funcție de preferințele tale.

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că o mascara prea lichidă la început va avea formula perfectă în câteva zile. Nu arunca mascara înainte de a aștepta maximum o săptămână și vei avea rezultate spectaculoase.

Așadar, sperăm să îți fie de folos aceste informații despre mascara.

Sursa foto: Shutterstock

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri