Pentru a nu alege "din ochi" un sutien trebuie sa stii care este marimea ta. Aceasta se poate calcula destul de usor prin masurarea circumferintei toracelui sub sani, masurarea piepului in partea proeminenta si calcularea cupei prin diferenta dintre cele doua rezultate obtinute anterior.

Inca de la inventarea micului accesoriu au fost starnite in randul femeilor reactii dintre cele mai diverse. Initiala reticenta cu care a fost privit sutienul din cauza faptului ca a fost asociat cu o incatusara a femeii, pana la imbratisarea lui si mai tarziu promovarea la scara larga – sutienul a avut o istorie lunga pana sa ajunga accesoriul care este astazi purtat de catre femei din lumea intreaga.

Scurta istorie a sutienului

Istoria si civilizatiile demonstreaza faptul ca mentalitatea sufera schimbari care se reflecta in imbracaminte, haine si stil. Daca pentru femeile din Grecia antica, de exemplu, faptul de a–si arata bustul pline de mandrie era ceva absout firesc acest lucru s-a schimbat ulterior cand exibitionismul de acest gen a fost interzis si astfel au fost inventate sutienele, in forma initiala destul de rudimentara. De la corsete incomode si inestetice, la “sustinatori de sani” din materiale inconfortabile pana la sutienul in forma finala pe care o cunoastem astazi a fost parcurs un drum lung si anevoios.

Marele avantaj al femeii moderne este acela ca poate sa isi aleaga orice model doreste si se potriveste cu structura corpului, reusind sa arate sexy insa si confortabil in acelasi timp. In ciuda fluxului de informatii care circula in mod constant se pare ca exista uneori lacune in privinta alegerii acestei piese vestimentare deosebit de importante in tinuta feminina. Sutinenul este piesa de rezistenta care te poate face sa te simti in centrul atentiei sau dimpotriva care iti poate produce discomfort si neplacere, stricandu-ti toata dispozitia. Prin urmare cum ne alegem sutienul potrivit? Care sunt criteriile pe baza carora optam pentru un anumit model? Ce tipuri de sutiene exista si care este cel mai potrivit pentru tine?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să alegi componente pentru baia ta De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Sa incepem incursiunea in lumea sutienelor prin cateva detalii elemetare:

Criterii de alegere a sutienului
Desi exista mai mult decat suficiente optiuni, nu toate femeile reusesc sa isi gasesca sutienul potrivit in care sa se simta bine. Si mai ingrijorator este faptul ca uneori aleg aceeasi marime chiar daca nu se potriveste, aleg in graba sau doar pe considerente estetice reusind sa faca mai mult rau ulterior.

In momentul in care iti alegi un sutien, pentru a-ti da seama daca este potrivit, trebuie sat ii cont de cateva elemente precum:
-marimea cupelor: daca sunt prea mari si nu acopera sanul atunci se va crea un gol intre piele si material. Daca sunt prea mici atunci vor incorseta sanul provocand leziuni la nivelul ligamentelor.
-materialul: alege pentru purtarea zilnica un sutien din bumbac deoarece permite pielii sa respire si nu provoaca alergie sau iritatii. Incearca sa eviti pe cat posibil sutienele cu sarma deoarece sunt destul de nocive prin efectul pe care il au la nivelul sustinerii fortate a sanilor.
-marimea bretelelor: aceasta poate fi reglata destul de usor insa acorda atentie felului in care se muleaza pe corp, daca banda se ridica inseamna ca este prea mare iar daca lasa urme pe piele inseamna ca este prea mica.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri