21 Iulie 2022 publicat în Frumusete 16 share-uri

Odată cu venirea verii, să ai mai multă grijă de tine și să te pui pe primul loc în ordinea priorităților tale ar putea fi legile nescrise ale unui „decalog” personal. Nicidecum nu e vorba de faptul că în alte perioade poți trișa și să te neglijezi, dar sezonul estival vine la pachet cu multe provocări.

Nu e nicicum imperativ, ci o necesitate, având în vedere temperaturile ridicate, canicula, aerul uscat. Toate acestea pot afecta organismul, mai ales în lipsa unei hidratări corespunzătoare, a consumului de băuturi care conțin și alcool, cum ar fi cocktailurile sau aperolul.

Iată pe ce ar trebui să pui accent în sezonul estival pentru a fi bine cu tine și a-ți asigura starea de well being, așa cum a ajuns să fie definită în prezent starea de bine, confortul interior și echilibrul.

Îngrijire mai atentă

Vara, părul și pielea sunt supuse multor factori cu potențial agresor, cum ar fi soarele, apa sărată sau cea bogată în clor. De exemplu, dacă mergi la piscină frecvent, pielea ta poate începe să se irite, iar părul să se înăsprească, devenind casant, sub acțiunea razelor soarelui și a clorului. În acest sens, pentru a contracara aceste efecte, e indicat să folosești produse puternic hidratante, de calitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Poți comanda online, la doar un click distanță, sampon ale cărui efecte benefice sunt de necontestat, dovedindu-și eficiența sporită de-a lungul timpului. Totodată, încă de la prima aplicare, podoaba capilară va fi hrănită de la rădăcină până la vârfuri, iar aspectul va fi unul sănătos și fresh. De asemenea, nu uita de uleiul nutritiv pentru vârfuri și nici de crema de protecție solară cu un grad ridicat de SPF, de exemplu, 50+.

Alimentația inteligentă

Probabil ai văzut și tu meme-uri pe rețelele sociale care aveau mesaje de tipul „mai bine suporți zece zile de rușine pe plajă decât un an de dietă", sau „nu contează cât indică acul cântarului, ci cum te simți tu". E bine să ai o percepție pozitivă asupra corpului tău, să te apreciezi și să te prețuieșți, însă într-un raport de onestitate cu propria persoană. Oricât de adeptă ai fii a curentului body positivity (pozitivitate corporală), dacă te deranjează câteva kilograme acumulate, vara este anotimpul perfect pentru a te mobiliza și a scăpa mai ușor de ele. Din cauza temperaturilor ridicate, vei avea tendința de a te hidrata mult mai mult, ceea ce este extraordinar în lupta cu kilogramele în plus. De asemenea, poți mânca multe salate și fructe, însă fără adaosuri de sosuri și toppinguri bogate în calorii. Ar fi păcat să nu profiți de faptul că în piață găsești fructe proaspete de sezon și verdețuri.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Mișcare zilnică

Chiar dacă vei fi în concediu, în destinații și contexte noi, departe de grijile cotidiene, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la abonamentul la cycling sau yoga, să dai iama în dulciuri și să devii dintr-odată sedentară. Poți să te răsfeți, să „trișezi”, dar fără a-ți schimba modul de viață.

Dacă nu ești încă adepta mișcării, ar fi redundant să îți reamintim de efectele benefice ale acesteia atât pe plan fizic, cât și emoțional. Poți profita de zilele însorite și să faci plimbări prin parc, pe jos sau cu bicicleta. După un timp va deveni un obicei și chiar te vei simți vinovată dacă te vei abate într-o zi oarecare de la acest program.

Dacă toate aceste obiceiuri îți intră în rutina zilnică, atunci poți fi sigură că această vară are potențialul de a deveni una în care vei ajunge cea mai bună versiune a ta. Nu pune presiune pe tine, ci încearcă să integrezi aceste schimbări și obiceiuri treptat în existența ta.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Sursă foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri