Pentru noul sezon, "forta/puterea" capata o cu totul alta forma. Nu mai vorbim de siluete monumentale, de umeri sfidatori si de constructii complicate care necesita timp si un adevarat manual de utilizare pentru a fi imbracate, ci de o simplitate frapanta, de o intoarcere la lucrurile simple si cu adevarat importante.

Materialele sunt fie extrem de usoare si delicate, cu accente neasteptate (flori de catifea brodate pe voaluri la Alberta Ferreti sau flori metalice cusute de A.F. Vandervorst pe jachete din bumbac), fie imprimate cu modele “tribale” pentru un look nomad couture.

Per total, un amestec de natural/artificial, un joc de volume si acumulari de accesorii surprinzatoare.

Colectii reprezentative: Alexander McQueen, Anna Sui, Givenchy, Dries van Noten, Lanvin.

2.THE NEW UTILITARIAN

Sau noul basic: elemente simple, dar extrem de importante, pentru a obtine un look modern. Denimul si materialele naturale, albul si cremul, practicul si functionalitatea se intalnesc intr-una din cele mai importante teme ale sezonului. Simplitate studiata si mai putin minimalism sec.

Avem parte de linii care frizeaza perfectiunea la Celine, o demonstratie de eficacitate la Ralph Lauren cu a sa colectie inspirata din costumul de cowboy prin care reintroduce denimul in zona de lux, dar si o discutie despre “le luxe de la simplicité” initiata de Tomas Maier pentru Bottega Veneta. Prada aduce din nou in discutie arte povera, iar Givenchy isi traforeaza, parca utilizand laserul, noile siluete. Nu vorbim despre modestie, ci despre perfectiune! Cel mai probabil acesta este curentul care se va dezvolta si in sezonul urmator.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

Putem observa foarte multe preluari din zona de sportwear, dar tratate ca si elemente casual: body-uri, leggings, salopete, pantaloni scurti, tricouri mulate. Cum spuneam, este tema care aduce din nou denimul in zona de lux. Vorbim de o noua functionalitate, iar acest vechi material se preteaza cel mai bine pentru tinute al caror principal scop este de a rezista in timp si in fata oricaror schimbari spectaculoase care s-ar mai putea intampla in moda. Tot sub pretextul “functionalitatii” revin in moda si influentele army (Marc Jacobs).

Un discurs din haine despre valoare, simplitate si despre ceea ce mai este cu adevarat important acum. De fapt, toata aceasta simplitate studiata indica cat se poate de clar dorinta unui nou inceput. Rei Kawakubo spunea ca totul porneste de la un punct (in cazul nostru, elementele basic ale sezonului). Acesta poate deveni o linie, iar linia un cerc.

Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri