Stilistii au cazut de acord asupra unui fapt simplu si controversat in acelasi timp: turcoazul este magnetul universal care reuseste sa transmita aceeasi stare de spirit tuturor. Este culoarea care te face sa revii dupa un an dificil si sa te reinventezi de fiecare data cand simti ca ceva nu a mers bine.

Vine anul cu incantatii de sarbatoare, cu pete de culori si mai ales cu abundenta de atitudine exprimata in vestimentatie.

In anul 2010 totul se rezuma la culoarea eclectica a apei. De la nuantele de turcoaz halucinant pana la albastrul pur al apei. Stilistii au cazut de acord asupra unui fapt simplu si controversat in acelasi timp: turcoazul este magnetul universal care reuseste sa transmita aceeasi stare de spirit tuturor. Este culoarea care te face sa revii dupa un an dificil si sa te reinventezi de fiecare data cand simti ca ceva nu a mers bine.

Turcoazul este folosit in unele culturi ca fiind o culoare de protectie impotriva energiei negative emanate in jur. Uneori i se ataseaza cuvantul complemetar de vindecare. De asemenea se spune despre turcoaz ca simbolizeaza increderea, vindecarea, adevarul, starea de bine sau atitudinea pozitiva. Un amanunt in plus il aflam din domeniul cromoterapiei care ne recomanda aceasta culoarea ca fiind un bun remediu impotriva neincrederii in sine sau a timiditatii.

Din punct de vedere al designerilor, turcoazul este culoarea vedeta a sezonului acesta, culoare ce isi va pastra intensitatea pe tot parcursul anului. Combinatiile si variatii pe aceasta tema sunt nu numai permise dar si incurajate. Indrazneste sa fii altfel punanadu-ti in evidenta dispozitia prin asocierea diferitelor culori din aceasta paleta. In acest sens pot rasufla linistite nu numai persoanele cu un ten inchis cat si cele care au un ten mai deschis, pentru ca turcoazul se pliaza perfect ambelor categorii. Pentru barbatii care isi doresc sa fie in pas cu noile tendinte, parerile specialistilor sunt impartite. Totusi cele mai potrivite sunt nuantele de albastru sau bleu inchis.

Aceeasi lege se aplica nu doar in cazul imbracamintii ci si in cel al decoratiunilor interioare. Si in aceasta situatie turcoazul este cea mai fericita alegere pentru amenajarea camerei de zi cu influente mediteraneene sau tropicale, ca o briza de vant ce vine sa aduca liniste dupa o zi agitata.

Dupa cum se stie, turcoazul vine sa imbine elementele aer si apa, este inspirat din natura, din mediul inconjurator, este la indemana si completeaza perfect o tinuta fie ea una casual fie una de ocazie. In aceeasi masura depinde si textura hainelor pe care le alegi si ocazia pentru care le folosesti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri