5 August 2021 publicat în Frumusete 91 share-uri

Posibilitățile de a complimenta ochii căprui cu ajutorul fardurilor și al machiajului sunt nenumărate fiindcă acestei culori de ochi i se potrivesc majoritatea nuanțelor din spectrul cromatic. Cu toate acestea, anumite tonuri și palate scot cu adevărat în evidență maro-ul ochilor căprui. Iată câteva idei de machiaj care evidențiază frumusețea naturală a ochilor căprui, adâncindu-le nuanțele de maro și conferindu-le mai multă strălucire, profunzime și putere de seducție. (Foto fr si main: De la VALUA STUDIO /Shutterstock)

DESCHIDE PREZENTAREA

Se spune că între 55-79% din oamenii de pe planetă au ochi căprui, ceea ce o face una dintre cele întâlnite culori de ochi, dar nuanțele maro-ului sunt totuși atât de diferite... nu există 2 perechi de ochi exact la fel. Fascinant, nu-i așa? Ochii căprui sunt minunați și pot fi puși în evidență de majoritatea culorilor și nuanțelor de farduri (maroul conține multe culori primare), nu există neapărat o regulă cromatică ce trebuie respectată cu strictețe în machiajul ochilor căprui și negri.

Dar sunt anumite nuanțe și culori de farduri care conferă o profunzime aparte ochilor căprui, scoțând la iveală diversele unduiri și nuanțe minunate pe care le poate căpăta maro-ul ochilor– de la nuanțe de chihlimbar, auriu, mahon, verzui, miere, caramel cald până la nuanțe de ciocolată, castaniu închis și intens, aproape de negru perfect.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

Astfel, fardurile în nuanțe de maro cald, arămiu, ruginiu sau roșiatic, oranj, violet (sub formă de pudră sau cremoase), dar și cele cu tonuri aurii și de șampanie sau care să conțină o urmă de galben în compoziția lor sunt perfecte pentru a evidenția ochii căprui. “Toate nuanțele de violet, de la violetul vânătă până la cel lavandă, se potrivesc ochilor căprui deoarece scoate la iveală maroul cel mai autentic din irisul tău. Și aceasta nu este tot. Contrastul blând de violet poate face ca albul ochiului să pară mai luminos”, este de părere make-up artistul Vanessa Ungaro.

De asemenea, mai spune expertul pentru publicația glamour.com, “bronzul deschis poate aduce cu adevărat strălucire ochilor căprui, mai ales dacă au tonuri de auriu. Folosind o culoare aurie sau pe cea a șampanie cu subtonuri de galben, vei evidenția orice urmă de castaniu pe care o au ochii căprui, făcându-i să pară mai vibranți”.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI…. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Pe de altă parte, pentru ochii căprui foarte închiși la culoare sau aproape negri, make-up artistul Shirley Pinkson ne sfătuiește să folosim nuanțe mai profunde precum movul prună,cel în nuanța vinetei sau tonurile mai închise ale pietrelor prețioase precum smarald sau safir pentru a crea un efect contrastant cu maro-ul ochilor.

Iar dacă dorim o notă de strălucire sau glamour, specialistul în make-up ne recomandă să încercăm o nuanță metalică a acestor culori sau să apelăm la un albastru îndrăzneț sub formă de tuș pe care să îl aplicăm pe pleoape. “Albastrul albește albul ochilor și scoate la iveală tonurile aurii din toate variațiile de ochi căprui”, declara expertul pentru www.purewow.com.

De asemenea, ochii căprui pot fi puși în evidență și de farduri, linii de dermatograf sau tuș în nuanțe mai reci de albastru, gri sau verde. Fardul fumuriu sau negru (smokey eyes este un machiaj emblematic pentru ochii căprui) le oferă o profunzime și o întunecime specială ochilor căprui, creând un efect dramatic, intens și de impact.

Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri