Tautropfen este primul si cel mai mare producator si furnizor de produse cosmetice ecologice de calitate Demeter in intreaga lume, al carei fondator este Rainer Plum.

Totul a pornit in 1979, odata cu nasterea fiului lui Plam, Tai. Pielea funduletului copilului era foarte sensibila, cu tendinta spre o inflamare acuta, care cerea ingrijire medicala. Conservantii sintetici, colorantii si compusii aromatici erau inacceptabili pentru parintii lui. Faptul ca absolut nici unul dintre tuburile de alifii nu avea listate toate ingredientele pe care alifia le continea, i-a deranjat si mai mult. De aceea si-au creat propriul produs. Au facut acest lucru in timpul unei calatorii in insorita Toscana. Au colindat peisajul intr-un mijloc de transport hippy, transformat in autobuz. O damigeana plina-ochi de plante medicinale si ulei pur natural era prinsa de acoperisul acestuia. Aceasta unica metoda a fost denumita „extractia completa a soarelui”. Uleiurile presate la rece se toarna peste ierburi si peste florile pomilor fructiferi, apoi sunt lasate la copt in damigeana timp de sase-opt saptamani, in arsita soarelui. Uleiurile ierburilor coapte la soare nu doar au tratat inflamatia lui Tai si i-au facut pielea funduletului moale, dar au devenit fundamentul firmei infiintate un an mai tarziu in orasul Obing din Germania si de atunci au stat la baza obtinerii produselor Tautropfen.

Tautropfen a devenit in 1989 pionierul in producerea de cosmetice ce se ridica la standardele de calitate Demeter si astazi este cea mai mare companie de produse eco din Germania.

Tautropfen sprijina programe de protectie a mediului inconjurator, precum si diverse proiecte socio-ecologice in intreaga lume, de aceea in elaborarea produselor se renunta la conservanti si la materiile prime pentru obtinerea carora ar fi necesara uciderea animalelor.

Un bun exemplu este gama Fluidum de la Tautropfen. Produsele gamei contin un foarte eficient extract din alge brune, speciale pentru ingrijirea pielii sensibile. Stimuleaza si revigoreaza pielea, au un efect antiinflamator si fortifica tesutul conjunctiv. Aceste alge cresc in rezervatia biosferica Iroise din vestul Bretaniei, iar recoltarea si vanzarea algelor vin in spijinul programului UNESCO, „Omul si biosfera”.

O alta gama este gama Energie, in care untul de arbore de cacao protejeaza nu doar pielea uscata, ci si padurile tropicale. O tona de ulei de arbore de cacao protejeaza 10 hectare de padure de a fi despadurite si creeaza locuri de munca si venituri pentru populatia bastinasa. Sau gama Trandafir. De 8 ani incoace, 400 de agricultori cultiva aceste minunate flori in regiunile muntoase din Iran, in mod ecologic. Florile sunt culese manual, apoi distilate pentru a crea apa de trandafir Tautropfen, dupa o veche reteta orientala. Crema de trandafiri este cea care se evidentiaza intre produsele Tautropfen. Motivul? Datorita ei compania a reusit sa produca o emulsie naturala, ceea ce pentru mult timp a parut imposibil in sectorul cosmeticelor naturale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri