5 August 2020 publicat în Frumusete 31 share-uri

Iată câteva idei de stil și frumusețe pe care le poți introduce și tu în ritualul tău zilnic de îngrijire:

Laura Welch Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump sunt unele dintre cele mai cunoscute soții de președinți americani din ultimele decenii. Chiar dacă au făcut parte din partide politice diferite, au personalități diferite și stiluri de vestimentație diverse, toate au fost iubite și apreciate de către cetățenii americani. Cu toate acestea, nici măcar una dintre ele nu a cunoscut iubirea publicului precum a făcut-o văduva președintelui american John F. Kennedy.

Jacqueline Lee Bouvier a fost fiica lui John Vernon Bouvier al III-lea și a soției sale, Janet Lee. Și-a petrecut copilăria în faimoasa zonă New Hampton, locul celor bogați și faimoși, cât și în orașul care nu doarme niciodată, New York. În Long Island, a învățat să călărească, echitația fiind sportul de suflet al lui Jackie. Era o femeie extrem de cultivată și scria povești și poezii, fiind o mare amatoare de artă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Dragostea sa pentru cultură și artă a fost intens mediatizată în presa americană în momentul în care a devenit Primă Doamnă, reprezentând, în acele timpuri, un exemplu pozitiv în societatea Americii. Una dintre cele mai bune biografii despre viața regretatei Jackie, „Povestea Nespusă: Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis”, scrisă de Barbara Leaming, spune povestea de viață a acesteia, într-un stil ușor de citit, rafinat și plin de învățăminte.

Astfel, iată câteva idei de stil și frumusețe pe care le poți introduce și tu în ritualul tău zilnic de îngrijire:

Ai grijă de tenul tău

Simțim nevoia să accentuăm faptul că îngrijirea tenului nu este o opțiune. Este o necesitate care trebuie să devină un obicei natural pentru tine. Un ten sănătos este unul puternic hidratat. Chiar dacă ești o iubitoare a machiajului sau îți place ca tenul să nu fie agresat zilnic de produse cosmetice, ai datoria să îți îngrijești zilnic pielea feței, a gâtului și a decolteului.

Jackie folosea o cremă puternic hidratantă, aceasta fiind nelipsită din portfardul ei. Sfatul nostru pentru tine este să consulți un specialist, dacă nu poți identifica cu certitudine tipul de ten pe care îl ai, apoi achiziționează creme care să se potrivească pielii tale. De altfel, măștile preparate în casă au rezultate extraordinare, și, cât timp nu te confrunți cu afecțiuni dificile ale tenului, poți oricând să apelezi la legumele sau fructele de sezon.

Manichiura perfectă pentru o impresie de milioane

Ai observat cumva că mâinile îți trădează vârsta? Pielea mâinilor este extrem de fină, semnele trecerii timpului afectându-le mult mai ușor; de aceea, nu doar în sezonul rece trebuie să aplici o cremă hidratantă, ci și vara, pentru a menține vitalitatea pielii.

Pe lângă asta, ai nevoie doar de câteva trucuri pentru o manichiura perfecta, iar mâinile tale vor semăna cu cele ale unei gheișe. Acestea aveau mare grijă de ele, fiind instrumentele de seducție în dansurile lor, iar Jackie nu ieșea afară din casă fără o manichiură îngrijită.

Ai nevoie de:

  • forfecuță;
  • unghieră;
  • pilă de unghii;
  • bețe din bambus pentru îndepărtarea cuticulelor (nu recomandăm să le tai);
  • un bol cu apă călduță în care să îți înmoi cuticulele;
  • lac transparent;
  • oja preferată;
  • puțină răbdare;
  • muzică în surdină.

Alege parfumul care ți se potrivește mănușă

Să ai un parfum semnătură, după care cunoscuții să te identifice dintr-o mie, acea parte din micul tău bagaj de cochetărie. Jackie nu renunța la parfumul ei preferat, Lovely Patchouli 55, de la o parfumerie franțuzească de lux, numită House of Krigler.

Fie că ești adepta aromelor fresh, dulci sau tari, găsește un parfum care să îți placă și care se combină perfect cu pH-ul pielii tale, pe care să-l folosești mereu cu plăcere, exact ca Jackie.

Accesorii care îți pun ținuta în valoare

Fosta Primă Doamnă a Americii iubea accesoriile. Una dintre piesele de fashion statement ale ei a fost pălăria pillbox, preluată de la stewardesele celebrei companii aviatice Pan Am, rămânând emblematică pentru Jackie. Purta mănuși la rochii elegante și adora perlele.

Eșarfele nu au fost niciodată trecute cu vederea de vedetă. Favoritele ei erau marca Hermes, care îi împodobeau capul, fiind fixate cu ochelari supradimensionați. Fiind vară, și tu poți reinterpeta look-ul lui Jackie, folosindu-te de eșarfe bogate pe care, cu siguranță, le ai în dulap.

Rochii și iar rochii

Albul era nuanța preferată a Primei Doamne. A fost des fotografiată purtând rochii albe, cu croială în formă de A. De altfel, în anii 50, Dior lansa un fenomen în moda internațională cu acest tip de rochii.

Corsetele erau date la o parte, restricțiile vestimentare puse la zid, iar femeia devenea din ce în ce mai liberă social, profesional, financiar, și, implicit, vestimentar. Rochia A-line este potrivită oricărei siluete, fiind disponibilă în diferite modele și lungimi. Preferata lui Jackie era rochia mini, având picioare zvelte și o conformație atletică.

Rafinamentul se învață și nu ai nevoie de articole vestimentare scumpe pentru a străluci. Simplitatea și eleganța erau două constante fundamentale în viața acestei femei minunate. Ia-o exemplul ei și, cu certitudine, vei fi admirată pentru alegerile în modă. La înmormântarea sa din 1995, fiul ei spunea că trei atribute o descriu cel mai bine pe mama lui: „dragostea pentru cuvinte, dragostea pentru familie și spiritul ei aventuros”.

Sursă foto: By Elena Rudakova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri