Produsele de infrumusetare trebuie sa fie delicate si totusi eficiente, cu cat mai putine toxine si, de ce nu, ieftine - doar asa devin accesibile pentru majoritatea dintre noi. De aceea va propunem patru produse cosmetice care se prepara in casa, fiind usor de obtinut iar ingredientele lesne de gasit.

Avantajele cosmeticelor naturale constau in faptul ca acestea nu contin produsi toxici aditionali, conservanti, sunt proaspete, ieftine si cu adevarat eficiente. Din pacate insa, necontinand conservati, trebuie folosite doar atunci cand sunt preparate, nu se recomanda pastrarea lor un timp indelungat decat in anumite cazuri.

Masca pentru tenul gras

Tenul cu exces seboreic are nevoie de hidratare apoasa (nu grasa), de curatare si de substante care regleaza ritmul secretant al glandelor de la nivelul pielii. De aceea va propunem o masca delicata pentru care aveti nevoie de un albus de ou, o lingura de miere, doi castraveti si zeama de la o lamaie. Albusul de ou se bate bine pana devine o spuma. Castravetii se curata de coaja si se piseaza bine, iar lamaia se stoarce. Mai apoi se pun peste albusul de ou crema castravetii pisati cu tot cu zeama, se adauga zeama de lamaine, lingura de miere si se amesteca foarte bine pana cand continutul devine omogen. Apoi se intinde pe fata masand timp de 5 minute si se lasa masca sa actioneze timp de jumatate de ora, stergandu-se apoi cu un prosop umed. Se recomanda sa nu intindeti masca in zona ochilor.

Gomaj cu lapte si orez

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Pentru tonifiera si intinerirea pielii va recomandam o masca pe care o obtineti simplu din orez si lapte. Se macina fin, la rasnita, trei linguri de orez (sau mai mult, daca doriti sa aveti gata facut) si se ia din praful obtinut o lingura care se amesteca cu o lingura de lapte. Cele doua ingrediente sunt amestecate pana cand continutul devine omogen si se aplica pe gat masand usor timp de 10 minute. Nu se va mentine crema mai mult de 15 minute ( cu tot cu timpul masajului). Orezul catifeleaza pielea si ii confera o stralucire deosebita.

Anticearcan cu ceai verde

Se iau doua pliculete de ceai vede si se oparesc in foarte putina apa, cat sa aiba pentru inmuiere. Se tin doar cateva secunde in apa clocotita. Mai apoi se iau repede si se baga la congelator. Se prepara apoi o solutie din cateva picaturi de vitamina A (2-3 picaturi) si o fiola de vitamina E in care stoarceti aproximativ 10 picaturi de lamaie. Amestecati bine (se va amesteca greu lamaia cu textura uleioasa a vitaminelor) si cu un disc de vata aplicati continutul in jurul ochilor si pe pleoape, masand timp de 2-3 minute (cu ochii inchisi si masaj foarte fin fara a face presiune pe globul ocular). Apoi se scot din concegator pliculetele reci de ceai verde si se aplica pe ochii inchisi, mentinandu-le pana se incalzesc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri