Epilarea definitiva este partiala, asadar desi cu fiecare sedinta realizata se obtine o reducere a numarului de foliculi pilosi, nu se poate vorbi nici pe de parte de o "curatare" in procent bun dupa numai 3 sedinte.

Stiati ca...

La un echipament de epilare definitva se poate afisa o fluenta mare (energie pe centimetru patrat ), astfel incat sa creeze impresia ca este foarte puternic si eficient, dar in acelasi timp echipamentul sa nu reuseasca sa distruga radacinile firelor de par?

Secretul sta in timpul de livrare a energiei! Modul de livrare eficienta a energiei este instant, adica energia foarte inalta este livrata intr-un timp foarte scurt, efectul fiind foarte agresiv asupra celulelor germinative ale foliculului pilos. Deci, o energie scazut utilizata in epilarea definitiva poate avea efect de stimulare pentru cresterea parului.

Aflati mai multe despre epilarea definitiva de la Dr. Andreea Iftimie!

Intrebare: Epilarea definitiva este definitiva? Am auzit ca de fapt nu este, si ca parul creste dupa aceea.

Raspuns: Este o mare confuzie de termeni si de semantica in cazul acestui tratament. Tratamentul de fotoepilare – cu laser sau Lumina Intensa Pulsata – este temporar total, iar apoi este definitiv si partial. Adica, acest procedeu, ce necesita un numar de mai multe sedinte de tratament in functie de zona corpului, de culoarea si textura firului, culoarea pielii, varsta, sex etc, va da rezultate aproape totale – aproape tot parul tratat la un anumit moment va disparea dupa fiecare sedinta, urmand ca fire noi sa apara din alti foliculi, pana cand rezultatul obtinut – depinzand si de numarul de sedinte efectuate – va fi definitiv, dar partial. Asadar parul nu va mai creste, dar clereance-ul pielii de par nu va niciodata 100 %, insemnand ca nu se poate obtine disparitia tuturor firelor de par. Totusi, ultimile fire ramase vor avea o textura mai fina si o culoare mai deschisa fata de firele de par de la inceputul tratamentului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Intrebare: 3 sedinte de epilare definitiva si parul dispare?

Raspuns: In primul rand, nu se poate da un numar estimativ de sedinte comun pentru toate zonele corpului, fiindca, de pilda, axila are un alt ciclu de crestere a firului de par decat mustata sau gambele, drept urmare nu te poti apropia de finalul tratamentului dupa acelasi numar de sedinte. Apoi, dupa cum am explicat si mai sus, epilarea definitiva este partiala, asadar desi cu fiecare sedinta realizata se obtine o reducere a numarului de foliculi pilosi, nu se poate vorbi nici pe de parte de o “curatare” in procent bun dupa numai 3 sedinte. De obicei, acest numar este anuntat de saloanele ce isi doresc sa obtina clienti rapid bazandu-se pe nerabdarea acestora si lipsa lor de informare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri