Rujul rosu atinge cele mai frumoase buze de femei, le imbraca minunat pe cele care stiu cum sa il poarte. Rujul rosu trebuie purtat cu stil. Cu bun gust. Aplicat cu masura. Asortat gratios.

Ce spune rujul rosu pentru frumusetea si farmecul unei femei?

“O femeie trebuie sa fie doua lucruri: clasica si fabuloasa” - Coco Chanel

Nu mai mare decat ar fi necesar, in nuante miraculoase care incep cu purpuriu, se termina cu stacojiu si se continua intre cele doua cu altele divine, sta pitit intr-un tub cu un design atragator. Atinge cele mai frumoase buze de femei, le imbraca minunat pe cele care stiu cum sa il poarte. Unde ajunge si pica bine, asortat cu o tinuta si niste trasaturi intoarce capete de barbati si zaboveste asupra sa priviri de dorinta si admiratie, da culoare unui ten palid, seduce, vorbeste lectia femininatii si a sexualitatii, ar putea sa spune infinit de multe lucruri despre pasiune si energie, primeste complimente, scoate la lumina trasaturi care ar altfel ar ramane in umbra, picteaza intr-o atitudine potrivita de feminitate si fermitate, indrazneala si seductie fara sa te cufunde in vulgaritate, arata tuturor ca esti mandra si demna de buzele tale, ca stii sa porti si sa te porti, dinamizeaza coloristic un camp vizual banal sau monocrom. Stiti bineinteles la ce facem referire, nu? La el, micul, dar puternicul ruj rosu.

Detalii picante din viata rujului rosu

Infocatul rosu de pe buzele noastre are o istorie aparte. De-a lungul timpului, miraculosul produs cosmetic a fost blamat, urgisit in fel si chip, socotit unealta cea mai colorata a diavolului. Femeile egiptene foloseau un fel de stramos al rujului actual, obtinut din plante avand drept ingrediente anumite substante nocive care produceau imbolnaviri. Un astfel de ingredient era henna, substanta folosita in zilele noastre pentru vopsirea parului.

Asadar, in Egiptul antic era considerat vinovat de “sarutul mortii”. Putinul rosu de pe buze putea aduce boala in organism... Rujul rosu avea si puterea asta. Pe vremea inchizitiei, femeilor li se interzicea aplicarea de rosu pe buze sau mai grav, li se aduceau acuzatii grave de vrajitorie si de inducere in pacat sau atatare a instinctelor masculine. In secolul al 18-lea, daca purtai o astfel de culoare incendiara pe buze erai considerata dincolo de limita decentei, a moralitatii sau a pudorii. Doar prostituatele il purtau, cu scopul de a atrage barbatii in mrejele lor. Doar actritele de rangul 2 il aplicau pe buze, intru acelasi scop de a iesi in evidenta. Nu si femeile decente!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri