Un program de exercitii fizice este obligatoriu pentru ca intr-o slabire focalizata este nevoie in continuare de mentinerea tonusului general, chiar daca ati slabit in rest.

Un program de exercitii fizice este obligatoriu pentru ca intr-o slabire focalizata este nevoie in continuare de mentinerea tonusului general, chiar daca, sa zicem, ati slabit in rest. Este important sa mergeti mult si cat de repede puteti, sa alergati o jumatate de ora in fiecare zi, iar pentru zona coapselor si funduletului trebuie sa efectuati exercitii speciale. Cititi in acest sens articolul: “Fitness pentru coapse si fundulet”.

Masajul. Acesta este foarte important pentru slabirea in aceasta zona mai ales pentru persoanele ce prezinta acest tip constitutional mostenit. Masajul are doua roluri esentiale pentru slabirea focalizata la acest nivel: ajuta intoarcerea venoasa cu beneficii evidente asupra sanatatii si aspectului picioarelor si totodata mobilizand fluxul sanguin creste si capacitatea de detoxifiere locala si “golire” a depozitelor adipoase; in al doilea rand masajul este indicat pentru slabirea in aceasta zona pentru ca la acest nivel foarte multe femei, dar si barbati, prezinta celulita.

Masajul intensifica destramarea retelei de fibrina care a organizat tesutul adipos sub forma de ochiuri, realizand in final ceea ce numim noi celulita. Tocmai prezenta acesteia face extrem de dificila slabirea la acest nivel. Odata eliminata celulita, veti vedea ca procesele de toprie a depozitelor adopiase de la acest nivel va fi mult mai rapid.

Eliminarea surplusului de kilograme in zona feselor si coaselor este dificila datorita particularitatilor de flux sanguin si organizarii celulelor grase in structuri celulitice. Factorul ereditar este de asemenea greu de invins pentru cei care prezinta acest tip constitutional cu solduri late. Insa ceea ce trebuie sa va incurajeze este faptul ca eliminarea suplusului adipos de la acest nivel este posibil si daca veti urma zilnic un regim alimentar sanatos si un program sportiv si din cand in cand mergeti la o sedinta de masaj rezultatele vor fi conform asteptarilor dumneavoastra.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Scapa de cistita prin tratamente naturiste!

Sarcina dupa anticonceptionale

10 intrebari despre pilulele anticonceptionale


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri