Odata cu adolescenta, fluctuatiile de greutate devin o problema pentru majoritatea persoanelor, atat femei cat si barbati. Statisticile au demonstrat ca depozitele adipoase apar la femei in special in jurul taliei, soldului, coapselor si partii posterioare a bratelor, pe cand la barbati surplusul adipos se dispune in special la nivelul abdomenului si cefei, uneori si picioare.

Dietele in general au rolul de a initia mobilizarea si arderea grasimilor, insa mentinerea siluetei se realizeaza prin sport, nu doar regim alimentar.

Astfel, ca sa aratati si sa va simtiti frumoase in aceasta primavara, va sugeram un set de exercitii succesive, interdependente, menite sa inlature depozitele adipoase dispuse in jurul taliei, fundului si coapselor:

1. In genunchi cu sprijinul in maini tineti picioarele arpopiate, cu varfuri intinse. Ridicati doar un picior fara a-l intinde, pastrand unghiul de indoire a piciorului de 90 de grade pana cand genunchiul ajunge la nivelul trunchiului. Apoi continuati ridicarea impingand varful piciorului cat mai mult in sus. Faceti 40 astfel de ridicari, apoi schimbati piciorul.

2. In aceeasi pozitie de la exercitiul anterior faceti ridicari cu cate un picior, insa de data aceasta intindeti piciorul inainte de a-l ridica, apoi il ridicati (tinandu-l drept) cat de sus puteti, iar sus il indoiti. Revenirea se face exact invers, intai se va intinde piciorul (ramanand la inaltimea maxima unde l-ati putut duce) apoi coboara, apoi de indoaie aducand genunchiul langa cel al piciorului de baza. Faceti 30 de astfel de ridicari, apoi schimbati piciorul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

3. In pozitia de la exercitiul 1 se va ridica piciorul in lateral, cat mai sus puteti, mentinandu-l indoit la 90 de grade. Se fac 50 astfel de ridicari cu fiecare picior.

4. Pe podea, eventual pe o saltea sau un prosop, va intindeti pe spate cu mainile pe langa corp. Ridicati trunchiul la un unghi de 45 de grade si ramenti acolo, fara a misca trunchiul. Mai apoi ridicati picioarele drepte si lipide, cu varful intins, cat mai aproape de trunchi, fara a misca, repet, trunchiul. Faceti 30 astfel de ridicari, lente.

5. Reveniti in pozitia initiala de la exercitiul 4, apoi va rotiti corpul pe o parte, cu bratul dinspre podea indoit sub cap iar celalalt indoit in fata trunchiului, sub linia pieptului. Picioarele le tineti lipite, intinse, cu varfurile de asemenea intinse.

Este foarte important sa mentineti varfurile in aceasta pozitie pentru ca exercita alta presiune asupra musculaturii. Se va ridica piciorul de deasupra cat mai sus, mentinandu-l drept, iar sus ramaneti pret de o secunda inainte de a-l cobora. Coborarea piciorului nu este completa, astfel picioarele se vor apropia, dar nu se vor atinge. Se fac 50 astfel de ridicari, apoi acelasi exercitiu se repeta pentru celalalt picior.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri