In fiecare sezon moda isi cauta o noua destinatie. Dupa ce a calatorit din India pana in Rusia si din China pana in Mexic, de data aceasta Moda decide sa porneasca intr-o directie speciala, o directie glamour. Fata de toamna trecuta in care designerii si-au indreptat atentia in special catre pantofi, de data aceasta ei se concentreaza pe bijuterii ce par decupate din catalogul expozitiei dedicate lui Marie Antoinette.

Cel mai optzecist designer ramane Armani, de aceea putem gasi suficiente elemente din creatia lui in colectiile momentului: pantalonii tip dhati (sau “harem”), sacourile barbatesti (la Stella McCartney), metraje de lame transformate in pretioase rochii de seara sau salopete (la Proenza Schouler). Acestora li se adauga culorile extrem de curajoase inspirate din graffiti-urile new yorkeze (Versace, Miu Miu, Peter Som) dungile (Louis Vuitton, Emporio Armani, Marc Jacobs) si tonurile metalice.

Nu lipsesc nici influentele post punk specifice perioadei: jachete destructurate, materiale destramate (Miu Miu) lenjeria purtata la vedere si pijamalele transformate in elegante bluze sau rochii (Dolce&Gabbana).

Accesoriile respira si ele acelasi aer fantezist: espadrile din panza, dar la care au fost atasate tocuri (Marc Jacobs), botine cu varful ghilotinat si tocuri desenate (Fendi), genti dreptunghiulare rosii bordate cu piele de leopard (Louis Vuitton), palarii si turbane (Sport Max si Dries Van Noten) si faux bijoux XXL (Marc Jacobs, Marni). Este cea mai colorata, vesela si optimista tema, in care chiar si costumele cu taietura severa, masculina, sunt prezentate intr-un stil relaxat, nonsalant, cu manecile suflecate, combinate cu pantaloni cigarette si sandale colorate sau sorturi si tricouri din bumbac.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback

Colectii: Stella McCartney, Giorgio Armani, Dries Van Noten.

Abis


Abis - o tendinta cheie a noului sezon in care accentul se pune pe elementele naturii, in special apa. Tonuri de albastru, topaz, azur, albastru electric, safir. O tendinta importanta in special in Milano si New York - in mod traditional cele mai comerciale capital ale modein - deci si un semn sigur ca aceasta tendinta nu trebuie deloc ignorata. xMateriale fluide si texturi luminoase influenteaza atat paleta cromatica cat si liniile tinutelor. Nuantele ghetei, griul argintiu si albastrul oceanului sunt amestecate cu nuantele pamantului, cele ale metalelor pretioase si cu accente de albastru azur. Se obtine astfel o senzatie de “lichid”atat in liniile de constructie cat si in texturi sau drapaje.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri