Mastile cu argila au actiune purifianta, redau luminozitatea naturala a tenului, il curata de pete si il tonifica. In plus, argila are proprietati astringente, antiseptice si revitalizante.
Mastile cu argila au actiune purifianta, redau luminozitatea naturala a tenului, il curata de pete si il tonifica. In plus, argila are proprietati astringente, antiseptice si revitalizante.

In functie de tipul tau de ten, alege ingredientele minune pe care sa le combini cu argila.

Acnee

Masca se realizeaza din doua linguri de pudra de argila si 150-200 ml de apa.

Ten uscat

Pentru a acest tip de ten se recomanda mastile cu argila si ulei de masline. In cazul in care tenul tau este si sensibil, poti adauga si iaurt, miere si galbenus de ou.

Ten gras, seboreic

Argila absoarbe rapid sebumul, fiind indicata in tratarea tenului gras. In plus ea micsoreaza porii, inlatura cosurile si luciul inestetic al tenului. Argila se amesteca intr-o cescuta cu apa si se mai pot adauga: suc de rosii, suc de castraveti si/ sau suc de portocale.

In plus, argila poate fi folosita in combinatie cu maceratul de frunze de papadie si otet de mere. In aproximativ 100 de militri de otet de mere se adauga frunze de papadie. Acest amestec se lasa la macerat in frigider timp de 5 zile. Apoi se strecoara amestecul si se adauga 30 de picaturi de tinctura de propolis. Aceasta masca se aplica seara, nu inainte de a adauga si putina argila.

Pori dilatati, puncte negre


Pentru aceste probleme, argila poate fi amestecata cu apa si suc de lamaie/ castravete. O alta varianta ar fi amestecarea a 2 linguri de praf de argila cu o lingurita de ulei de maslina si o lingura de zeama de lamaie.

Ten ridat

O masca antirid eficienta este cea realizara din 2 linguri de argila, 2 lingurite miere, 20 g decoct de radacina de nalba si apa. Sucul de lamaie combinat cu argila da de asemenea rezultate.

Ten obosit

Pentru a reda fermitatea tenului palid, obosit, se poate o aplica o masca din argila si suc de castravete.

Ten deshidratat

Argila impreuna cu uleiul de masline si galbenusul de ou hidrateaza intensiv tenul.

Ten cuperozic


Masca este compusa din doua linguri de argila, 2 lingurite cu miere si 20 g infuzie de cimbrisor. Se recomanda aplicarea mastii seara.

Indiferent de ingredientele suplimentare continute, mastile cu argila trebuie amestecate bine pana cand capata o consistenta de pasta ce poate fi usor aplicata pe fata. Masca se lasa sa actioneaza aproximativ 15 minute.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri