Defecte congenitale precum urechi decoltate sau proeminente pot fi corectate cu ajutorul chirurgiei moderne. Interventia se numeste otoplastie, iar rezultatul final presupune apropierea urechilor de cap si in functie de caz si remodelarea pavilionului. Operatia nu poate fi efectuata decat in momentul in care procesul de dezvoltare a urechii este complet, adica dupa varsta de cinci ani.

Modalitatea in care iti percepi fizicul conteaza enorm pentru psihic. De aceea prin intermediul chirurgiei moderne se pot corecta anumite defecte congenitale precum urechi decoltate sau proeminente. Interventia se numeste otoplastie, iar rezultatul final presupune apropierea urechilor de cap si in functie de caz si remodelarea pavilionului. Operatia nu poate fi efectuata decat in momentul in care procesul de dezvoltare a urechii este complet, adica dupa varsta de cinci ani.

Dupa caz, interventia se poate face fie cu spitalizare, fie ambulatoriu. Spitalizarea dureaza o zi sau doua, refacerea tesuturilor avand loc in aproximativ sapte zile. De asemenea, tinand cont de particularitatea cazului, anestezia va fi locala sau generala.

Daca se urmareste apropierea urechilor de cap, medicul specialist va actiona asupra pliului ce face legatura intre ureche si craniu. In cazul in care se urmareste remodelarea pavilionului, dupa decopertarea pielii de pe suprafata pavilionului se intervine asupra cartilajului urechii. Durata operatiei este de maxim o ora. Pentru ca suturile sunt foarte mici, riscul unor cicatrici este si el minim.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Postinterventie, urechile sunt acoperite cu un pansament compresiv. Dupa operatie, durerea este inevitabila, insa poate fi fi tinuta sub control prin intermediul analgezicelor. Dupa cateva zile de la interventie (maxim cinci) se indeparteaza pansamentele si dupa alte cateva zile se scot si firele. Ca in cazul oricarei interventii, exista si riscuri. Desi destul de rar, nu este exclus sa apara complicatii precum hematoame sau infectii.

Cu toate ca recuperarea se face intr-un timp relativ scurt de la interventie, pentru a evita potentialele accidentele, este interzisa practicarea oricarui tip de sport. Efectul postoperator este permanent, urechile nerevenind la pozitia initiala. Despre un rezultat vizibil si definitiv se poate vorbi dupa 20 de zile de la interventie cand urechile ajung la pozitia prevazuta initial.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri