Pentru o piele frumoasa, hidratata, fara riduri, vergeturi, care sa ascunda anii putem folosi cu incredere cateva uleiuri vegetale ale caror beneficii ne vor ajuta corpul sa isi pastreze aspectul tanar.

Frumusetea este importanta in viata fiecaruia, chiar studii de specialitate au demonstrat un procent mai mare de succes al celor care au o imagine placuta. Din fericire frumusetea poate fi dobandita prin ingrijire atat a corpului, precum si prin hainele pe care le alegem astfel incat sa ne avantajeze trasaturile frumoase.

Inlatura defectele pielii cu 5 uleiuri esentiale

Pentru o piele frumoasa, hidratata, fara riduri, vergeturi, care sa ascunda anii putem folosi cu incredere cateva uleiuri vegetale ale caror beneficii ne vor ajuta corpul sa isi pastreze aspectul tanar.

1. Uleiul de sambure de caisa

Acesta este bogat in minerale si vitamine, puternic hidratant insa totodata si antiiritant. Datorita actiunii sale fine, aspectului translucid si mirosului foarte discret este ideal pentru tratamentele faciale. Este considerat un hidratant natural pentru pielea uscata.

2. Uleiul de avogado

Obtinut din coaja de avogado, acest ulei poate avea culori ce variaza intre galbui si verde, in functie de procedeul prin care a fost obtinut. Este bogat in vitaminele A, B, E, D, proteine, acid pantotenic si lecitina. Prin actiunea sa asupra pielii inlatura vergeturile, hidrateaza intens si este antiiritant.

3. Uleiul de migdale dulci

Nu trebuie confundat cu cel din migdale amare, care sunt mai toxice. Uleiul de migdale dulci este incolor sau cu usoare tente de galben. Are o savoare foarte placuta si adesea este folosit in masaj, insa actiunile sale nu se opresc aici. Este un hidratant deosebit, catifeleaza pielea, ii reda vivacitatea si elasticitatea. Este recomandat tuturor tipurilor de piele.

4. Uleiul de samburi de struguri

Avand o textura usoara, acest ulei este rapid absorbit de piele, fiind frecvent folosit in cosmetica pentru tratamente faciale, curatand si tonifiind tenul.

5. Uleiul de trandafiri

Este obtinut din micile seminte ale florii de trandafir salbaric, acest ulei continand si vitamina C. Nu are doar actiuni hidratante, de catifelare si emoliere a pielii, ci si actiuni vindecatoare, Dr. Carlos Vasquez descoperind ca acest ulei vindeca arsurile si accelereaza inchiderea plagilor. Este foarte probabil ca aceste calitati sa le datoreze continutului de vitamina C, care este implicata in obtinerea colagenului subcutanat, responsabil la randul sau de cicatrizarea si frumusetea pielii.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Condimente cu proprietati medicinale

Inlatura defectele pielii cu 5 uleiuri esentiale

Cromul, mineralul indispensabil organismului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri