Considerati de unii ca exercitand un farmec si un senzualism aparte, de altii drept un neajuns inestetic al tenului, pistruii reprezinta un tip special de pete pigmentare, care, in multe dintre cazuri, sunt transmise pe cele ereditara.

-Pentru a reda tenului aspectul sau proaspat si pentru a atenua pistruii, pielea se poate sterge cu sucul obtinut din frunze de calendula sau cu suc din frunze si muguri de mesteacan alb. La fel de eficace este si decoctul din papadie cu care se sterge tenul de 2-3 ori pe zi.

-In medicina populara, decoctul de leustean reprezinta o solutie de estompare a pistruilor destul de frecvent utilizata. Peste radacinile si frunzele plantei se toarna apa clocotita, se lasa o ora sa se infuzeze, dupa care se fierbe 10 minute. Cu acest decoct racit se sterge obrazul de doua ori pe zi. Tratamentul trebuie efectuat pe o perioada de doua saptamani. Puteti de asemenea sa incercati si infuzia din patrunjel, aceasta atenuand pistruii si redand stralucirea naturala a tenului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri