Una dintre regulile de baza ale seductiei feminine spune ca tenul trebuie sa arate impecabil in orice moment al zilei. Ii putem pastra insa sanatatea si frumusetea si sub razele dogoritoare ale soarelui de vara?
Una dintre regulile de baza ale seductiei feminine spune ca tenul trebuie sa arate impecabil in orice moment al zilei. Ii putem pastra insa sanatatea si frumusetea si sub razele dogoritoare ale soarelui de vara? In acest sezon, ingrijirea tenului ne da batai ca cap. Praful, razele UV, vantul uscat, apa sarata de mare sau apa de piscina, impuritatile din atmosfera, caldura excesiva, toate acestea usuca tenul, il inrosesc, il tumefiaza sau determina aparitia unor arsuri usoare sau mai grave.

Din cauza caldurii porii se dilata, sebumul este secretat intr-o cantitate mai mare, dand fetei un aspect lucios. Este foarte probabil ca si machiajul, antrenat in transpiratie, sa curga, dand fetei un aspect inestetic. Cand lumina este foarte intensa, orice machiaj puternic imbatraneste si creeaza impresia de artificial. Iata cateva trucuri care pot fi de mare ajutor atunci cand vine vorba de improspatarea si revigorarea tenului:

Trucuri pentru ingrijirea si improspatarea tenului

In primul rand, pe timpul verii, trebuie acordata tenului o ingrijire speciala, plecand de la o puternica hidratare externa si interna. Pentru ca tenul sa-si recapete pe deplin aspectul tineresc si proaspat este indicat ca pe intreaga suprafata a fetei sa fie pulverizata o infuzie florala usor rece in cazul tenului uscat si apa minerala “trezita” in cazul tenului gras. Persoanele cu tenul gras pot trece peste ten un cub de gheata invelit in tifon, insa acest procedeu trebuie evitat de persoanele suferind de cuperoza.

Crema de baza trebuie neaparat sa fie inlocuita de o crema ecran, ce va filtra razele prea puternice ale soarelui. Medicii recomanda in zilele toride de vara cremele cu un factor de protectie mai mare de 15 si cremele usoare, cu acizi de fructe, care lasa tenul sa respire. Inainte de aplicarea acestei creme, tenul trebuie demachiat si tonifiat. Puteti apela cu incredere la tonicele naturale, home-made, precum sucul de castraveti. Nu uitati nici de mastile cu iaurt, acestea calmeaza si racoresc tenul, improspatandu-l in acelasi timp.

Machiaj adaptat la sezonul de vara

Odata cu noi, si machiajul trebuie sa se adapteze conditiilor de mediu. Acesta trebuie sa fie mai discret si sa aiba drept scop principal protectia pielii. Pe cat posibil, pe timpul verii, se doreste renuntarea la fondul de ten, apeland in schimb la batonul corector (se aplica doar pe “zonele cu probleme”) si la pudra, aplicata la randul sau intr-un strat cat mai subtire. Pentru acelea dintre noi care nu se pot lipsi de fondul de ten, este recomandata utilizarea unui fond de ten fluid ce permite aerisirea tenului. Pentru tenul bronzat, fondul de ten trebuie ales cu un ton, doua mai inchis decat cel utilizat in mod normal, in functie de intensitatea bronzului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri