Baia de abur a fost apreciata dintotdeauna pentru capacitatea sa de a inlatura oboseala si stresul, de a purifica spiritul si de a vindeca anumite boli.
Intr-un articol anterior vorbeam de beneficiile baii de abur si de puterile sale miraculoase de revigorare a trupului si a sufletului. Baia de abur a fost apreciata dintotdeauna pentru capacitatea sa de a inlatura oboseala si stresul, de a purifica spiritul si de a vindeca anumite boli. Indiferent ca ne referim la baia orientala izvorata din traditiile si intelepciunea Orientului, la baia japoneza, americana, irlandeza sau ruseasca, scopul baii de abur este de a reda pielii finetea si supletea initiala, folosindu-se de un principiu vechi de cand lumea. In timpul baii cu abur, pielea este supusa mai multor actiuni: caldura, schimbare de temperatura, udare cu apa, frecare cu burete, actiuni la care pielea reactioneaza
in mod diferit.

Circulatia sangelui se accelereaza, pielea se inroseste, trasmite impulsuri centrului nervos,modereaza temperatura corpului prin transpiratie, transporta in organism anumite substante nocive. Fierbinteala aburilor ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii si ale toxinelor din organism,favorizand totodata aparitia de celule noi. Pielea isi recapata tonusul sau normal, se tonifica, aratand proaspata si tanara. Tratamentul pieleii nu ia sfarsit insa odata cu acest ritual. Dupa efectuarea baii de abur, parul si pielea au nevoie de o ingrijire speciala, apelandu-se la anumite tratamente de revigorare. Fara acestea, efectul baii de abur nu ar fi complet, afirma ulia Dribnohod in "1000 de retete ale frumusetii". Iata cateva dintre ele:

Masajul pielii capului -Degetele mari se asaza pe tample, iar cu ajutorul celorlalte se frectioneaza pielea capului prin miscari circulare. Acest gest al masajului trebuie efectuat usor, fara presiuni bruste, cu buricele degetelor si nu cu unghiile pentru a nu leza suprafata pielii. Ulterior, degetele se asaza sub urechi, continuandu-se cu masajul de la gat spre centrul capului. Se trage usor de firul de par de la radacina, stimulandu-se astfel circulatia sangelui in aceasta zona.

Tratament natural pentru pielea sensibila a capului- Se stie ca pielea capului este o piele sensibila. Dupa efectuarea baii de abur, in unele cazuri, pielea capului se poate inrosi sau irita, provocand senzatia de mancarime. O veche metoda ruseasca ne invata sa inlocuim samponul pentru par cu laptele acru. Acesta se incalzeste usor, se aplica uniform pe suprafata parului, frectionandu-se lent. Parul se acopera, iar masca de lapte acru se indeparteaza dupa circa 30 de minute.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri