O piele sanatoasa reprezinta arma de aparare a organismului impotriva factorilor nocivi din mediu. De ce sa nu protejam atunci ceea ce ne protejeaza? Pielea necesita toata atentia si grija din partea noastra si putem face acest lucru apeland la proprietatile terapeutice ale parafinei.
Procedurile cu parafina sunt adecvate oricarui tip de ten, insa sunt indeosebi recomandate tenurilor cu probleme. Sunt bine primite de pielea suferind de eczeme in regresie si ajuta la reducerea aspectului de imbatranire a tenului sau la accelerarea vindecarii cicatricilor recente. La nivelul tenului, mastile de parafina se aplica fie sub forma de cataplasma, fie drept masti-pansament, aplicate in zona de sub barbie. Masca-pansament este folosita in cazul tenurilor afectate de inaintarea in varsta, in tratarea barbiei flasce sau a barbiei duble. Intr-o prima faza, barbia este tratata cu o crema emolienta, dupa care se aplica pansamentul (in doua straturi) inmuiat in parafina si stors usor. Masca este lasata sa actioneze timp de douazeci de minute, dupa care se scoate, masandu-se usor barbia. Pentru tenul uscat, masca trebuie sa contina 50 de grame de parafina, 5 grame de ceara de albine si 20 de grame de ulei de masline. Pentru tenul gras se pastreaza proportiile primelor doua ingrediente, insa uleiul de maslime este prezent intr-o cantitate mai mica (ideal ar fi 10 grame).

Masti pe baza de parafina pentru ingrijirea mainilor si a picioarelor

Atunci cand vine vorba de ingrijirea mainilor si redarea supletii si a tineretii lor, mastile cu parafina pot face minuni. De un real folos mai ales in cazul pielii deshidratate, aceasta procedura se efectueaza in doua etape. Intr-o prima faza, dupa curatarea in profunzime a pielii mainilor (eventual prin peeling), are loc hidratarea acestora cu ajutorul unei creme emoliente. In unele cazuri, daca este nevoie, dupa aplicarea tratamentului cu efect de peeling, se utilizeaza fiole ce contin substante active, dupa care ulterior se trece efectiv la hidratarea mainilor. In timpul celei de a doua etape are loc baia de parafina ce permite oxigenarea tesutului cutanat si reda pielii aspectul ei natural, moale si catifelat.

Mana se scufunda alternativ in cadita cu parafina pret de cateva secunde, dupa care se scoate iarasi pentru cateva secunde. Aceste scufundari se efectueaza de patru-cinci ori pana cand mana se acopera treptat de parafina. Dupa acest procedeu, pentru protectie, mana trebuie acoperita de o manusa de plastic, iar peste aceasta se aplica o alta manusa, de data aceasta din tesatura. Dupa aproximativ un sfert de ora, manusa din material este scoasa, iar parafina este indepartata odata cu manusa de plastic. Unul dintre avantajele acestui tratament este acela ca in foarte scurt timp mainile isi recapata supletea, iar senzatia de uscaciune a acestora este simtitor redusa. Si in cazul baii de parafina pentru picioare se procedeaza identic, doar ca manusile sunt inlocuite de sosete.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri