3 / 5

Minitarte cu mar si portocala

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru minitarte cu mar si portocala:

Blat:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare

Umplutura:

  • 3 mere
  • 1 portocala
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zaha

Pentru ornat aprox 50 ml frisca; O lingura unt pentru uns formele

Mod de preparare minitarte cu mar si portocala:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam 2-3 minute. Urmeaza galbenusurile si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si praful de copt. Ungem cele 6 forme cu unt si tapetam cu faina.
Umplem formele in mod egal cu compozitia de mai sus si le asezam intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 min.
In acest timp pregatim umplutura:
- spalam si curatam merele si le taiem cubulete intr-un vas
- peste mere punem zaharul, coaja rasa de la portocala, sucul si pulpa de portocala
- punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pana se inmoaie putin merele
- amidonul il amestecam cu putina apa rece, luam din sucul lasat de mere 2 linguri si il amestecam cu amidonul pe care il turnam apoi peste mere
- lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand sa nu se prinda de fundul vasului
Tartele le rasturnam fiecare pe cate o farfurioara si le umplem cu aceasta umplutura.
Ornam cu frisca.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri