Se spune ca in dragoste si-n razboi totul e permis. Se spune ca dragostea nu cunoste nici rusinea, nici rezerva, dragostea este a doi oameni care-si apartin unul altuia. Pe de alta parte, in iubirea adevarata, ratiunea nu-si mai are loc, daruiesti totul din tine fara sa te gandesti la consecinte sau la cum va evolua relatia pe viitor.
Atentie insa! Se poate intampla ca amanta sa descopere ca acest joc de-a dragostea devine din ce in ce mai greu de purtat. Si mai periculos. Momentele cu el i se par din ce in ce mai scurte. In clipele in care are nevoie de el, de cuvintele lui de incurajare sau de gesturile lui de rasfat, acesta se intoarce la sotie sau la copii. Incet, incet isi doreste sa nu mai fie cealalta. Brusc vrea sa fi “ea”. Nu mai este dispusa sa-l imparta cu nimeni, cuvantul aventura nu-i mai da fiori pe sira spinarii. Isi doreste sa aiba ce are cealalta. Cuvantul “amanta” nu i se mai pare o provocare. Dragostea incepe sa o doara si sa ii provoace suferinta si tristete. Este satula de promisiuni de genul: “o sa o parasesc pentru ca vreau sa fiu cu tine, doar cu tine...” Este constienta ca, in cele mai multe cazuri, acest lucru nu se intampla niciodata.

Sotia, in schimb, se bucura de tot ceea ce-i lipseste unei amante. Este in permanenta alaturi de el. La bine si la rau. O sotie nu se limiteaza doar la statutul de amanta. Unele sotii stiu sa fie si amante. Si mame, si prietene si colege de suferinta si partenere in veselie... Unei sotii nu i se refuza iesiri in oras de teama ca ar putea fi vazute de nu stiu cine. O sotie este prietena cu prietenii sotului sau, nu este ascunsa si tinuta ca un bibelou de portelan intr-o vitrina. O sotie nu primeste declaratii de dragoste fugitiv si pe ascuns. Toate cartile sunt puse pe fata din momentul semnarii actului minune. Se poate intampla insa ca la un moment dat sotia sa renunte la anumite lucruri care inainte constituiau deliciul lumii sale. Incepe sa se obisnuiasca cu el. Il cunoaste atat de bine si el o cunoaste atat de bine, incat apare certitudinea ca nu mai este nimic de descoperit. La inceput era si amanta, acum s-a obisnuit sa fie doar sotie... Este atat de sigura ca va avea parte de dragostea lui pana la adanci batraneti, incat nu mai cauta sa fie alta decat este.

Am ascultat opinia unui barbat care imi este si foarte bun prieten spunandu-mi de ce o femeie vrea uneori sa fie si amanta. Este o parere pe care incerc sa ma abtin sa o comentez, dar care exprima totusi un adevar: “o amanta isi permite sa se exprime mult mai bine si mai variat fata de iubit decat fata de sot, nu este captiva in inhibitii si gesturi transformate in ritual, nu este inchistata in obisnuinta. O amanta incearca sa inoveze, sa-l uimeasca pe celalalt, sa-l faca sa se simta bine fara sa abuzeze de aceleasi mijloace la nesfarsit. Si cand spun asta, nu ma refer doar la iubirea intima, ci la fericirea privita per ansamblu, din toate punctele de vedere”. Ni se poate intampla si noua ca la un moment dat, din variate motive, sa ne aflam fie in postura de amanta, fie in cea de sotie. Si poate ca unele decizii nu depind totalmente de noi. Unele insa da! Si indiferent daca suntem amante sau sotii, trebuie sa invatam sa ne asumam responsabilitatea propriilor alegeri.

Un articol de Cristina
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri