Ce este de fapt compatibilitatea in dragoste si cat de mult depinde aceastea de tipologia fiecaruia in parte? Cum ne dam seama ca suntem sau nu compatibili unul cu celalalt?
Coleric-Sangvinic- Colericul iubeste spiritul liber, spontaneitatea si usurinta cu care sangvinicul stie sa guste din fiecare moment al vietii. Fara excelul de zel si fara tendinta de exagerare care il caracterizeaza pe el! Ce il scoate din sarite pe coleric este faptul ca sangvinicul nu este interesat cat de putin in a-si explora lumea interioara. In acest sens, colericul tinde sa-si exercite puterea de convingere asupra partenerului. Atunci cand face asta, o face cu un aer de superioritate care il scoate din sarite pe sangvinic.

Coleric-Melancolic-Colericul gaseste echilibrul si stabilitatea care ii lipsesc in persoana melancolicului. Temperamentul vulcanic al colericului este moderat de impasibilitatea melancolicului, desi uneori tocmai aceasta opozitie duce la certuri intre ei. Melancolicul nu intelege trairile interioare atat de inconsecvente ale partenerului, iar sangvinicul ii reproseaza acestuia lipsa de sensibilitate emotionala.

Coleric-Coleric- De obicei, aceste personalitati se inteleg exceptional si se ajuta reciproc in incercarea de a se autocunoaste. Pentru ca se aseamana foarte mult, fiecare intelege si accepta nevoia celuilalt de libertate, de activitati solicitante si de riscuri ce trebuie asumate. Principalul dezavantaj al acestei relatii este faptul ca fiecare va fi uimit si iritat de viteza cu care celalalt actioneaza, simte si traieste.

Coleric-Flegmatic
- Colericul stie sa daruiasca, flegmaticului ii place sa primeasca. Colericul traieste in prezent, flegmaticul in viitor. Cu toate ca personalitatea colericului este cea care domina in acest cuplu, niciunul nu renunta la ceea ce crede. Ambilor le vine greu sa cedeze si sa dea dreptate celuilalt. Ambii sunt incapatanati, iar colericul isi poate exaspera partenerul prin posesivitate.

Melancolic-Melancolic- Amandoi sunt scrupulosi, stau in banca lor si au respect exagerat pentru munca. In acest cuplu certurile apar pentru ca nu stiu care cum sa cedeze mai intai, cum sa faca fiecare sa-i fie cat mai bine celuilalt. Cand aceste doua temperamente sunt impreuna, are loc un parteneriat mai mult pe o latura intelectuala. Nu stiu daca mai lasa loc si pentru pasiune, ardere interna sau orice altceva care sa semene a dragoste.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri