Cei doi realizatori propun 10 sfaturi parintilor care vin cu cei mici in vacanta la mare.

Plaja este locul de joaca suprem, iar pericolele sunt la tot pasul, spun Liana Stanciu si Raul Brebu, ei insisi parinti „detasati” in aceasta vara pe litoralul romanesc. In vreme ce Liana a transmis din studioul Magic FM de la Neptun o saptamana, Raul e prezent pe litoral de peste o luna si jumatate. Cei doi realizatori au alcatuit un „decalog” pentru parintii care vin cu cei mici in vacanta la mare.

1. Pericolul numarul unu este soarele. Nu plecati de la hotel fara o lotiune SPF 50+. Lotiunile de protectie trebuie cumparate la recomandarea farmacistului si nu de pe plaja „trei la zece lei”.

2. Sub nicio forma nu-i lasati pe copii la soare intre orele 11:00 si 16:30. Este intervalul orar in care soarele este cel mai nociv, cand ultravioletele „ataca” din toate unghiurile, chiar si sub umbrele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

3. Aerosolii de la rasarit fac minuni, la fel si un mic dejun sanatos si plin de vitamine. Asa ca nu ezitati sa luati micul dejun impreuna cu cel mic chiar pe plaja. Copilul va avea astfel energie pentru tot restul zilei.

4. Cel mic trebuie sa fie bine hidratat. Asigurati-i suficiente lichide si dati-i sa bea sucuri naturale.

5. Nu uitati sa luati lada frigorifica pe plaja – este garantia ca fructele si racoritoarele se mentin la temperatura potrivita chiar daca ziua va fi una torida.

6. Vanzatorii de pe plaja ofera de cele mai multe ori jucarii de calitate indoielnica. Nu uitati acasa jucaria preferata a celui mic. Un set de jucarii pentru nisip ar trebui sa-i stimuleze imaginatia de mare ctitor de castele pe toata perioada vacantei.

7. Daca nu ati apelat la serviciile unei pensiuni dotata cu bucatarie, alegeti cu atentie locurile in care luati masa.

8. Un criteriu important, atunci cand alegi locul de plaja si de baie, e prezenta salvamarului. Iar apropierea de un punct de prim ajutor sau de un cabinet medical reprezinta o grija in minus.

9. Nu-l scapati niciodata din ochi pe cel mic. Un copil ratacit pe plaja e un ac intr-un car cu fan. In sezonul 2011 al Magic Summer, zilnic a fost adus la studioul nostru de la Neptun cel putin cate un copil pierdut de familie sau ne-a fost semnalata lipsa vreunui micut.

10. Respectati programul de somn al copilului. Chiar daca litoralul il poate face pe cel mic sa fie mai agitat, orele de somn sunt importante. Nu-l luati la concerte si spectacole care se prelungesc peste ora lui obisnuita de culcare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri