Descifreaza si tu psihologia amantelor si afla cum arata portretul afectiv al Amantei Materialiste, ce trasaturi are Amanta Idealista si cum poti identifica o Amanta Optimista.

2. AMANTA IDEALISTA

Chiar daca semnele si dovezile sunt evidente si vizibile de la kilometric distanta, amanta idealista este tipul de femeie care nu vrea sa auda, nu vrea sa vada, nu vrea sa inteleaga ca iubitul sau are o alta relatie pe care o numeste oficiala. Poate chiar nu constientizeaza, poate chiar nu vrea sa constientizeze, poate iubirea chiar este naiva si oarba si nu vrea sa vada adevarul… Amantele idealiste isi doresc cu atata ardoare sa aiba incredere in sotul infidel incat inchid ochii in fata evidentului, se lupta cu proprile instincte, dau pe silent glasul intuitiei si isi incalca propriile reguli.

Ele simuleaza ca nu vad “indiciile” pe care Robin-Jessie Green le expune obiectiv in articolele sale: faptul ca iubitul sau nu ii prezinta niciodata familia, faptul ca se expun rareori impreuna la evenimente publice, faptul ca refuza sa isi manifesta afectiunea in public, faptul ca intalnirile sunt intotdeauna programate, faptul ca se intalnesc doar pe “teritoriul” ei si niciodata al lui, faptul ca iubitul este intotdeauna ocupat sau indisponibil intr-un anumit moment al zilei. Amantele idealiste se mint de fapt pe ele insele. Editorul compara chiar acest tip de amanta cu sotia. Ambele au in comun naivitatea, disponibilitatea de a ierta, faptul ca suspecteaza, dar refuza sa accepte confirmarea faptelor barbatului (ca este casatorit intr-un caz, ca insala – in celalalt).

In momentul in care amanta idealista afla adevarul, povestea poate avea deznodaminte diferite. Fie aceasta alege sa puna capat relatiei, spune editorul, fie trece la o alta categorie de amanta, la cea a Amantei Materialiste sau a Amantei Optimiste. Amanta idealista poate deveni o amanta materialista. Epuizata si istovita emotionala stiind ca nu a fost decat “cealalta femeie’, acum urmareste sa ia tot ce se mai poate lua de la relatia respectiva. Se indoieste constant de iubirea pe care i-o poarta partenerul si il determina sa i-o demonstreze in mod repetat prin dovezi materiale. In alte cazuri, la aflarea adevarului, amanta idealista se transforma in amanta optimista. Iubeste intens. Din iubire, il iarta, ii crede spusele, ii accepta parerile de rau si ii permite sa se dezvinovateasca. Undeva, in mintea ei se naste speranta. Crede in sansa ei, cat de mica ar fi aceasta, de a deveni unica femeie din viata partenerului casatorit. Si spera ca acesta isi va parasi sotia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri